De Fabriek op Zondag: Opening jeugdafdeling

14 januari 2024 | 14.00 - 16.00 uur | Jeugdafdeling en Centrale Hal

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom naar de feestelijke opening en doe mee met leuke activiteiten!

Deze activiteit is onderdeel van De Fabriek op zondag! Bekijk hier alle zondagactiviteiten.

Op 14 januari is het zo ver! Onze jeugdafdeling is een aantal dagen gesloten geweest, hoog tijd dus om deze weer op een feestelijke manier te openen. De kinderburgermeester komt langs om het lint officieel door te knippen. 

Waarom waren we gesloten?
Alle informatieve jeugdboeken van de Bibliotheek Veenendaal hebben een andere presentatie-indeling gekregen. In het kort houdt dit in dat er op de ruggen van de non-fictie boeken geen nummers meer staan, maar pictogrammen en trefwoorden. Al deze boeken moesten hiervoor opnieuw gestickerd worden en hebben een ander plekje gekregen in de boekenkast.

Wat is er te doen?

Bij een feest horen natuurlijk slingers. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op leuke vlaggetjes van Bibi die mooi ingekleurd en uitgeknipt mogen worden. Samen maken we de afdeling zo nog feestelijker.

En daar blijft her niet bij, want er kan nog meer geknutseld worden! We hebben namelijk ook weer een DIY Knutseltafel. Knutsel hier je eigen dierenmasker. Er zijn voorbeelden en instructies aanwezig, maar je kunt hem maken zoals je zelf wilt!

Is jouw masker af? Ga er mee op de foto in de photobooth! Duik ook gelijk de verkleedkoffer in en verander in een dokter, giraffe of ridder.

Ben je uitgeknutseld en op de foto geweest? Beneden in de Centrale Hal kun je meedoen met leuke, informatieve spelletjes.

Wist je dat? Om meer te leren over de nieuwe indeling van de informatieve jeugdboeken, kan je mee doen met de speurtocht 'zoek het boek!' van 14 t/m 22 januari!

Praktische informatie

De feestelijke opening is op zondag 14 januari van 14.00 –16.00 uur. De activiteiten zijn verdeeld over de jeugdafdeling en de Centrale Hal. Alle activiteiten zijn gratis en voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.