Meet bij de Bieb gratis uw bloeddruk!

20 mei 2022 | 6, 14, 19, 20, 21 en 28 mei | 11.00 - 17.00 uur | Centrale hal

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

1,2 miljoen Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. Bibliotheek Veenendaal support daarom de oproep van de Hartstichting om vanaf je 40ste jaarlijks je bloeddruk te meten. Kom jij ook gratis je bloeddruk meten bij ons bloeddrukmeetpunt?

De Hartstichting en Bibliotheek Veenendaal supporten jouw hart tijdens de Mei Meet Maand!

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag (m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag), vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij De Cultuurfabriek. Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Bibliotheek Veenendaal ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Bibliotheek Veenendaal in De Cultuurfabriek is één van de locaties.

Praktisch

Op 6, 14, 19, 20, 21 en 28 mei van 11.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers hun bloeddruk meten in De Cultuurfabriek. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan. Wilt u meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl.