Appeltaartconcerten 2021-2022

Onder het motto 'klassieke muziek voor iedereen' spelen topmusici een mooi programma van diverse componisten. Elk appeltaartconcert vindt plaats op een dinsdagmiddag van 14.30 tot 16:00 uur. Een kaartje kost €3 en is te koop via onze website of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Appeltaartconcerten

Het motto van de Stichting Appeltaartconcerten is: ‘klassiek voor iedereen!’. Zij komen met appeltaart en muziek naar publiek toe, om mensen te raken en te ontroeren. Ze spelen doorgaans voor mensen die om wat voor reden dan ook niet (meer) naar een concertzaal kunnen gaan. Ook hun familie, buren, vrienden en andere liefhebbers van klassieke muziek zijn van harte welkom bij deze openbare concerten. Jaarlijks organiseren ze meer dan 150 concerten door bijna heel Nederland. Uiteraard wordt er na afloop of in de pauze appeltaart geserveerd. De taart staat symbool voor de warme sfeer van de concerten.

UITVERKOCHT: Dinsdag 16 november

Het Utrechtse Harp Trio speelt 'melodieuze meesterwerken'. Maar ook het impressionistische trio van Debussy voor fluit, altviool en harp.

UITVERKOCHT: Dinsdag 21 december

De Britse tenor Michael Bennet zingt een nogal romantisch programma. Hij wordt begeleid door piano en strijkers. Met vlak voor de appeltaart eerst nog een stemmig kerstliedje.

Dinsdag 25 januari

Het Fine Pieces String Quartet speelt fijnzinnige muziek van Schubert en Piazzolla.  

Dinsdag 1 maart

Muziek uit Grootmoeders tijd. Korngold, Prokofiev en Kodaly. Met de (Veenendaalse) solofluitist van het Nederlands Philharmonisch Orkest Hanspeter Spannring en altviolist Michiel Holtrop.

Dinsdag 12 april

Het Benjamin Franklin Trio speelt delen uit een opera van Bellini en uit Jesus Christ Superstar in de bewerking voor altviool, cello en gitaar. Na afloop krijg je appeltaart!