Boekenweek 2023: Ik ben alles

11 maart t/m 19 maart 2023

Boekenweek 2023

Van 11 maart t/m 19 maart is het weer zover: de Boekenweek!

Met het Boekenweekthema 'Ik ben alles' vieren we in 2023 de pluriformiteit van onze identiteit. Een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. We herkennen én erkennen dat wat we al wisten en verkennen de rekbaarheid van onze identiteit. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles.

Activiteiten

Boekverkoop in de Boekenweek

Sla je slag van 11 t/m 19 maart en kom snuffelen tussen onze afgeschreven boeken.

Lees meer

Schrijfworkshop: Ik ben alles

Op woensdag 15 maart geeft Conny Plomp een schrijfworkshop rondom het thema van de Boekenweek. In deze workshop gaan we schrijvend ontdekken welke identiteiten jij hebt.

Meld je aan

Raoul de Jong over zijn Boekenweekessay: Boto Banja

In de Boekenweek, op zaterdagmiddag 18 maart, ontvangen wij de auteur van het Boekenweekessay: Raoul de Jong. We gaan met hem in gesprek over zijn essay en hoe het thema 'Ik ben alles' daarin naar voren komt. Daarnaast duiken we ook in de rest van zijn indrukwekkende oeuvre.

Meld je aan

Schrijfcursus: Hoe schrijf je een boek?

Het schrijven van een boek is de droom van heel veel mensen. Met deze cursus blijft het niet bij dromen, maar kun je deze ook verwezenlijken. Wie weet prijkt jouw naam straks op een boek in de Bibliotheek.

Meer informatie

Meer Boekenweek activiteiten in de buurt:

Op donderdagavond 16 maart gaat Abdelkader Benali in gesprek met twee schrijfsters van het Boekenweekgeschenk (Hanna Bervoets in 2021, Lize Spit in 2023) in de bblthk Wageningen.

Meer informatie

Leestips

Lize Spit en Raoul de Jong Boekenweekauteurs 2023

Lize Spit schrijft het Boekenweekgeschenk en Raoul de Jong buigt zich over het Boekenweekessay bij het thema 'Ik ben alles'.

Lees meer

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!


Meer activiteiten