Boekenweek: Bij ons in de familie

16 t/m 24 maart 2024

Boekenweek 2024

De Boekenweek is het mooiste en grootste jaarlijkse boekenfeest van Nederland, waarbij we samen de liefde voor het boek vieren.

Het thema van deze editie is Bij ons in de familie. Het Boekenweek-geschenk Gezinsverpakking wordt daarom geschreven door de grootste schrijversfamilie van Nederland: de familie Chabot.

Activiteiten in de Bieb

Boekverkoop

Sla je slag van 16 t/m 24 maart en kom snuffelen tussen onze uitgelezen boeken.

Je vindt de boekenkraam in de centrale hal, vlakbij de entree.

Boekverkoop

Schrijfworkshop: Bij ons in de familie

In deze workshop schrijven we een kleine familiegeschiedenis met als titel "Tussen ons gezegd en gezwegen" aan de hand van creatieve schrijfopdrachten. Uiteraard kan je eigen familie je tot voorbeeld dienen, maar je mag ook je fantasie hiervoor gebruiken!

Schrijfworkshop zondag 17 maart

Schrijversbezoek - Pauline Broekema

Iemand die veel over families schrijft is voormalig NOS Journaal verslaggeefster en schrijfster Pauline Broekema. In haar bestseller Het Boschhuis beschrijft ze haar eigen familie. Die overigens, op een indrukwekkende manier, is verbonden met Veenendaal.

In Het uiterste der zee en Tekenares van Montparnasse vertelt ze het verhaal van andere families. Aan haar boeken ging diepgravend onderzoek vooraf.

Hoe pakte ze het aan? Wat deed het met haar? Welke archieven waren belangrijk? Wat waren ontdekkingen die haar altijd zullen bijblijven?  Op vragen zoals deze geeft Pauline in haar deze avondlezing antwoord. Ook verstrekt ze tips en waarschuwt ze voor valkuilen. Bovendien is er gelegenheid haar vragen te stellen.

Pauline Broekema - dinsdag 19 maart

Familieportret

Maak een familieportret met je ouders, je broer, je tante, je beste vriendin, je stiefvader, je overgroot-oma… Wie ook maar jouw familie is of als jouw familie voelt!

Familieportret - zondag 24 maart

Leestips

Familie Chabot: Boekenweekauteurs 2024

De 89e Boekenweek wordt een heel bijzondere: dit jaar schrijft niet één auteur het Boekenweekgeschenk, maar wel zes! Het thema van de Boekenweek 2024 is ‘Bij ons in de familie’, en wie kan er beter over dit thema schrijven dan de familie Chabot, de grootste schrijversfamilie van Nederland?

Lees meer

Als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!


Alle activiteiten