Activiteiten rondom de feestdagen

Sinterklaas en kerstmis

In december kun je weer genieten van allerlei sfeervolle activiteiten voor jong en oud in de Bieb rondom Sinterklaas, Kerstmis en de winterdagen!

Eerste hulp bij Sinterklaassurprises

Geen inspiratie of talent voor jouw Sinterklaassurprise? Wij helpen je uit de brand!

Woensdagmiddag 23 november | Gratis | 7 t/m 12 jaar

Sinterklaas op bezoek

Zaterdagmiddag 3 december komt Sinterklaas op bezoek in De Cultuurfabriek! Voorafgaand zijn er allerlei leuke activiteiten.

Zaterdagmiddag 3 december | Gratis | circa 3 t/m 7 jaar

De Fabriek op Zondag: DIY Knutseltafel: Pepernoten Schudbekers

Deze zondag gaan we zelf een muziekinstrument maken: een pepernoten schudbeker! En dat is niet alleen lekker en leuk, maar ook heel makkelijk om te maken!

Zondagmiddag 4 december | Gratis

Mamacafé: Kerstkaart- en foto maken

Laat tijdens het Mamacafé op 7 december een kerstfoto maken van jouw (klein)kind, zonder en/of samen met jou in feestelijke sferen. Daarnaast gaan we onze eigen kerstkaarten knutselen! Deze activiteit is voor kinderen van 0 t/m 4 jaar.

Woensdagochtend 7 december | Gratis | 0 t/m 4 jaar

De Fabriek op Zondag: Kerstworkshop – Cadeau Doosje Maken

In deze workshop van een uur leer je zelf mooi dessin papier te maken met behulp van diverse inkten en stencils. Met dit mooie papier maken we dan een cadeau doosje waar voor iedere deelnemer een kerstige verrassing in komt én een leuke kerstkaart voor erbij.

Zondagmiddag 11 december | €2,50 | Vanaf 16 jaar

De Fabriek op Zondag: Kerstige Glitter Tattoos

Houd je van glitters, mooie versiering en wil je alvast een beetje in de kerstsferen komen? Laat dan zondagmiddag 11 december een gratis Kerstige Glitter Tattoo zetten door Dreamdesignz!

Zondagmiddag 11 december | Gratis

De mythe van prinses Sissi

Leer meer over het leven van keizerin Elisabeth: mythe en waarheid, opgebouwd rond de trilogie Sissi.

Woensdagavond 14 december | €10

Kerststukjes maken met Groei & Bloei

Het was de afgelopen jaren een groot succes, dus ook dit jaar kunnen volwassenen en kinderen kerststukjes komen maken in De Cultuurfabriek. Onder begeleiding van medewerkers van tuinvereniging Groei & Bloei maak je de leukste kerststukjes om thuis op tafel te zetten of cadeau te doen.

Zaterdag 17 december | €4 (volwassenen), €2 (kinderen)

De Fabriek op Zondag: VLOW Lazy Sunday Xmas Special

Ben jij ook toe aan een heerlijke luie, muzikale zondag? Dan heb je geluk, want de maandelijkse Vlow0318 Lazy Sunday Sessions strijkt deze zondag neer in De Cultuurfabriek. En speciaal voor de feestdagen wordt deze lazy Sunday een feestelijke kerstspecial!

Zondagmiddag 18 december | Gratis

UITVERKOCHT: FabLab workshop: Kerstlampje maken

Kom je eigen unieke kerstlampje maken in het FabLab!

Zaterdag 24 december | €7,50 | 9 t/m 14 jaar

Kerstconcert

In de aanloop naar de feestdagen verzorgen leerlingen van De Muzen
maandagavond 19 december een kerstconcert in De Cultuurfabriek

Maandagavond 19 december | gratis

Grote boekverkoop in de kerstvakantie

Kom snuffelen tussen onze afgeschreven boeken, bladmuziek, luisterboeken en tijdschriften en breid je thuiscollectie uit.

24 dec t/m 8 jan | €0,50 per stuk

Speurtocht: Ssst! De dieren slapen…

Sommige dieren, zoals egels en beren houden een winterslaap. Een aantal van deze dieren hebben zich genesteld op de jeugdafdeling van de Bibliotheek. Kan jij ze allemaal vinden zonder ze wakker te maken?

27 dec t/m 8 jan | Gratis | 6 t/m 12 jaar