Kinderboekenweek: En toen?

30 september t/m 11 oktober 2020

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Duik een boek in en ontdek alle werelden van toen.

Word voordelig lid

Tijdens de hele Kinderboekenweek kunnen kinderen t/m 13 jaar nóg voordeliger lid worden van onze Bieb.

Van 30 september t/m 11 oktober krijg je namelijk 50% korting op het inschrijfgeld en betaal je maar €1,50 voor een lidmaatschap.

Kinderboekenweekgeschenk

Het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar is De diamant van Banjarmasin van Arend van Dam.

Je krijgt dit boek mee als je ten minste €12,50 aan kinderboeken besteedt bij Boekhandel van Kooten (of een andere boekenwinkel).

Theatervoorstelling De Boekenmagiër

Ga mee op avontuur in deze theatervoorstelling boordevol boeken!

Rik is overal bang voor en al helemaal voor die ene Bibliotheek. Dan raakt hij verdwaald en komen alle boeken ook nog eens tot leven. Zal hij zijn angsten kunnen overwinnen?

Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Muzikale dierenverhalen

Wist je dat je verhalen ook met muziek kan vertellen? Floor Wittink speelt op saxofoon een piano de grappige dierenverhalen uit Toon Tellegens Misschien wisten zij alles.

Leuk voor kinderen én volwassenen.

Maak je eigen familiewapen

Vroeger hadden belangrijke families hun eigen familiewapen: een soort logo waar iedereen hen aan kon herkennen en die op het schild van ridders stond.

Wil jij ook een familiewapen? Kom er eentje maken met de lasersnijders in ons FabLab!

Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Maak een reis door de tijd!

Maak een green screen ansichtkaart in het verleden!

Wil jij graag tijdreizen, maar vind je ook dat de wetenschap te lang doet over het uitvinden van een tijdmachine? Neem een green screen foto in onze fotostudio en doe net alsof.

Voor kinderen van alle leeftijden.

Wat is jouw lievelingsboek?

In de Kinderboekenweek komt het YouTube-kanaal Why I Love This Book opnamens maken in onze Bieb!

Kom ook langs om iets te vertellen over je favoriete boek.

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Voor de allerkleinsten

Mamacafé

Tijdens de Kinderboekenweek staat het wekelijkse Mamacafé helemaal in het teken van het thema En toen?.

We lezen voor uit allerlei leuke prentenboeken met geschiedenisverhalen en de kindjes kunnen spelen met kastelen.

Letterspeurtocht

Kan jij alle letters vinden? Doe mee met de speurtocht!

Kinderen van 4 t/m 7 jaar kunnen de hele dag gaan speuren op de jeugdafdeling. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in andere talen!

Voorlezen

Kom genieten van voorleesverhaaltjes van één van onze favoriete schrijvers aller tijden: Annie M.G. Schmidt!

Kinderen t/m 7 jaar kunnen komen genieten van een mooi verhaal. Wist je dat het perfect aansluit op de letterspeurtocht?

Wil je niks missen over leuke activiteiten voor je kind?