Kinderboekenweek

Gi-Ga Groen | 5 t/m 16 oktober 2022

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.

Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten.

De Kinderboekenweek 2022 is gi-ga-groen!

Heel veel Gi-Ga-Groene activiteiten!

Stoepplantjesbingo

Ga op stoepplantjesexpeditie met onze speciale bingokaart!

Speurtocht: Ontdek de wereld onder je voeten

Kom speuren naar kleine beestjes in de Bibliotheek! Welke insecten leven er allemaal onder onze voeten? Met een vergrootglas ga je op zoek en leer je meer over deze wonderlijke dieren. Durf jij het aan?

Muzikale vertelling: Vos gaat een stukje rijden

In deze muzikale vertelling wordt het boek 'Vos gaat een stukje rijden' voorgelezen, aangevuld met bijpassende liedjes en muzikale activiteiten. Kom tijdens de Kinderboekenweek naar deze leuke voorstelling voor kinderen van 2 t/m 6 jaar!

De Fabriek op Zondag: DIY Knutseltafel: Gi-Ga-Grote Sprookjes kleurplaat

Deze zondag kun je met z’n allen aan de slag met de Gi-Ga-Grote Sprookjes kleurplaat van wel 4 meter lang! Lukt het jullie om alle ridders, draken en andere sprookjesfiguren in te kleuren?

De Fabriek op Zondag: Gi-ga-groene sprookjes en verhalen

Ben jij ook zo dol op het luisteren naar verhalen? Laat jij je graag meeslepen naar nieuwe avonturen, bijzondere werelden of grappige sprookjes? Kom dan, tijdens de Kinderboekenweek, luisteren naar Gi-ga-groene sprookjes en verhalen!

Gi-Ga-Groene korte verhalen

Kom luisteren naar de korte verhalen van leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal.

Voorstelling: LOET ziet gi-ga-groen

Een grappige, muzikale en interactieve familievoorstelling, waarin Loet samen met hulp van alle kinderen en haar lieve hond Mango op zoek gaat naar de schat van haar oma.

Waanzinnige boomhutmiddag

In de Kinderboekenweek laten we ons inspireren door de fantastische Waanzinnige Boomhut boekenreeks. Kom langs voor allerlei Gi-Ga-Groene activiteiten tijdens deze waanzinnige middag in de Kinderboekenweek! Ben jij net zo dapper als Andy en Terry? En heb je heel veel fantasie? Doe dan mee!

FabLab workshop: Gi-Ga boomhut maken

Maak je eigen waanzinnige Gi-Ga boomhut, net zoals in het boek 'de waanzinnige boomhut'.

Geschenk en prentenboek

Andy Griffiths en Terry Denton, auteurs van de populaire De waanzinnige boomhut-reeks, maken als eerste buitenlandse auteur en illustrator het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Voor de jongste kinderen maakt Marije Tolman het Prentenboek van de Kinderboekenweek.