Kinderboekenweek

Bij mij thuis | 4 t/m 15 oktober 2023

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders.

Deze Kinderboekenweek vieren we thuis in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is Bij mij thuis. Boeken wakkeren het gesprek aan over het thema en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Heel veel activiteiten!

Speurtocht: Bij mij thuis

Weet jij welk kinderboekfiguur bij welk huisje hoort? Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Bij mij thuis’, daarom gaan wij eens binnenkijken in de huizen van bekende kinderboekenfiguren. Pak een speurtocht blaadje op de jeugdafdeling en ga op zoek naar de huisjes!

Meer informatie

BoekStart Beweegkriebels bij Minibieb Rembrandt

Kom mee bewegen en luisteren naar een leuk verhaal tijdens BoekStart Beweegkriebels!

Wo 4 oktober | Gratis | 0 t/m 7 jaar

Maak een boekenplank huisje (Book Nook) in het FabLab

We gaan een leuk miniatuurhuisje maken in het FabLab. We hebben alvast met de lasersnijder een huisje voor je gemaakt. Dit huisje ga jij inrichten met allemaal leuke materialen. Je kunt helemaal los gaan en het huisje precies inrichten zoals jij dat wil!

Za 7 oktober | €5 | 10 t/m 14 jaar

BoekStart: Bij Nijntje thuis

Een interactieve voorleesvoorstelling over het boekje 'Bij Nijntje thuis'. Daarna gaan we lekker aan de slag met het thema 'Bij mij thuis' van de Kinderboekenweek.

Za 7 oktober | gratis | 1 en 2 jaar

BoekStart: Bij Kikker thuis

Een interactieve voorleesvoorstelling over het boekje 'Bij Kikker thuis'. Daarna gaan we lekker aan de slag met het thema 'Bij mij thuis' van de Kinderboekenweek.

Za 7 oktober | gratis | 2 t/m 4 jaar

De Vertelacademie vertelt: Kinderboekenweekverhalen ‘Bij mij thuis’

Een aantal vertellers van de Vertelacademie uit Utrecht neemt een koffer vol korte verhalen mee om ademloos naar te luisteren. Wat dacht je van avonturen van een vader die stiekem een koning was, een sprookje over een toverkamer of….

Kom luisteren en ontdek zelf hoe de verhalen aflopen!

Zo 8 oktober | Gratis | 6 t/m 12 jaar

Korte verhalenmiddag: Bij mij thuis

Kom luisteren naar de korte verhalen van leerlingen van het Christelijk Lyceum Veenendaal.

Wo 11 oktober | Gratis | 4 t/m 10 jaar

Voorstelling: Bij LOET thuis

Een grappige, muzikale en interactieve familievoorstelling, waarin Loet samen met hulp van alle kinderen en haar lieve hond Mango op zoek gaat naar een bijzondere schat!

Zo 15 oktober | €4,50 (€3,95 voor Biebleden) | voor kinderen vanaf 3 jaar

Proefjespakket: "Hoe werkt het...Bij mij thuis"

Probeer jij deze speciale proefjes uit tijdens het Weekend van de Wetenschap en de Kinderboekenweek? Thuis is er zoveel te ontdekken! Haal van 4 t/m 15 oktober een of meerdere instructievellen, voor proefjes die je kunt doen met spullen die je ook thuis hebt liggen, op de jeugdafdeling van de Bibliotheek.

Meer informatie

Bij mij thuis: boekentips

Kinderboekenweek boekentips

Op deze speciale Kinderboekenweek-poster rond het thema 'Bij mij thuis' zijn 24 boeken verzameld waarin verschillende soorten huizen voorkomen. De poster komt uit de jaarlijkse Kinderboekenweekkrant, waar nog veel meer mooie boekentips in staan. Bekijk de poster en meer boekentips op de Kinderboekenweek website:

Meer informatie

Geschenk en prentenboek

Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het geschenk en Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek. Boeken wakkeren het gesprek aan om te vertellen over thuis en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten.

Meer informatie