Nederland Leest

Kleine geschiedenis, grote verhalen

Duik in je eigen geschiedenis en dat van anderen tijdens Nederland Leest, de grootste boekenclub van het land.

Het zwijgen van Maria Zachea

Gratis voor Biebleden

In november kunnen al onze leden gratis het officiële boek van Nederland Leest komen ophalen in de Bieb. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer, in een speciale nieuwe editie.

Nog geen lid? Ook als je pas in november lid wordt van onze Bibliotheek, krijg je dit mooie cadeau.

Judith Koelemeijer op bezoek

Ga met de schrijfster van hét boek van Nederland Leest in gesprek! Op zaterdag 21 november bezoekt Judith Koelemeijer onze Bibliotheek en gaat ze dieper in op haar boek, haar oeuvre en haar schrijversschap.

Duik de geschiedenis in

Foute Boeken?

Tentoonstelling in november

Wat gebeurt er als we vinden dat een boek "eigenlijk niet meer kan"? Hoe kunnen we terugkijken op boeken die voor hun tijd heel normaal leken, maar nu in een ander daglicht komen te staan?

De tentoonstelling Foute Boeken? van Huis van het Boek is in november gratis te bekijken op onze tweede verdieping.

De bijzondere collectie raakt thema's als propaganda tijdens de Tweede Wereldoorlog, antisemitisme, racisme en seksisme. De tentoonstelling laat je kritische vragen stellen en zo uiteindelijk zelf een oordeel vellen (of juist niet).

Conservator Bert Slikkers vertelt

Wil je meer weten over de bijzondere tentoonstelling Foute Boeken?? Bert Slikker, die als gastconservator deze tentoonstelling heeft samengesteld voor Huis van het Boek, gaat op zaterdagmiddag 7 november de diepte in over de boeken en thema's.

Kom luisteren, stel vragen en discussiëer mee.

Controversiële boeken

Deze boeken zijn ooit verboden of verbannen geweest. Hoe denk jij er over?

Sla je slag op Black Friday!

Kom snuffelen tussen onze zeer voordelige afgeprijsde boeken en neem gratis oude tijdschriften mee.

Ontdek of schrijf je eigen geschiedenis

Cursus stamboomonderzoek

Duik je eigen geschiedenis in en ontdek de verhalen van je verdere voorouders. In deze vierdelige cursus leer je precies hoe je je familiegeschiedenis kunt uitpluizen én ga je op bezoek bij het Gemeentearchief.

Schrijfcursus

Zien we jou ooit terug als schrijver van hét boek van Nederland Leest? In onze zesdelige schrijfcursus leer je handige schrijftechnieken en krijg je meer inzichten over de manieren waarop je jouw boek kan (laten) uitgeven.