Nederland Leest: duurzaamheid

Wat zal de klimaatcrisis betekenen voor onze toekomst? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de aarde lang meegaat? En wat is het effect van grote acties als klimaatstakingen en boerenprotesten op deze discussie?

Dit jaar is duurzaamheid het thema van Nederland Leest, de grootste boekenclub van het land. In Veenendaal lezen en praten we mee, met activiteiten die je aan het denken zetten.

Lezing Lieke Marsman

Lieke Marsman

De dichter en filosoof spreekt op zaterdag 2 november over haar debuutroman Het tegenovergestelde van een mens.

Met dit eigenzinnige werk maakte Lieke Marsman een van de enige Nederlandse literaire werken over de klimaatcrisis en wat het met ons doet als mens.

The Biggest Little Farm

Filmhuis Veenendaal toont op zondag 10 november de prachtige documentaire The Biggest Little Farm, over hoe filmmaker John Chester met zijn vrouw het drukke Los Angeles omruilde voor een zelfgebouwde progressieve boerderij.

Lees mee!

Gratis boek voor Bibliotheekleden

Ook dit jaar kunnen Bibliotheekleden gratis het geschenkboek van Nederland Leest komen ophalen in de Bieb (zolang de voorraad strekt).

Dit jaar lezen we Winterbloei, een bloemlezing van de mooiste natuurverhalen van Jan Wolkers.

Duurzame boekentips