Pride Saturday 2023

Kom op zaterdag 20 mei naar de Pride Saturday in de Bibliotheek! Geniet van verschillende activiteiten om te vieren dat iedereen zichzelf mag zijn.  

Join the party, feel the pride! Love is love. Love is pride.

De dag zal om 10:45 geopend worden door wethouder Martijn Beek van Gemeente Veenendaal. In de hal vind je naast de activiteiten hieronder, ook informatiekraampjes van onder andere COC Midden-Nederland, COC Veenendaal en Ede Pride. Ook is er een filmpje te zien met historisch beeldmateriaal van de Historische Vereniging Oud Veenendaal over Gerard Reve en Teigetje & Woelrat.

Foto-expositie: Oudroze

Fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans staat met de foto-expositie Oudroze stil bij de ervaringen van de oudere generatie LHBTI’s die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen.  

Meer informatie

Marie Lotte Hagen over 'Shit waar je als vrouw mee moet dealen - het handboek'

Schrijfster Marie Lotte Hagen vertelt op zaterdagmiddag 20 mei geeft je alle tips en tricks om te dealen met ongepaste opmerkingen en vertelt waarom het helemaal geweldig is om queer te zijn!

Koop een kaartje

Workshop: Heartstopper tekenen

Doe mee aan de Workshop Heartstopper tekenen met illustrator en stripmaker Abe Borst. Wil jij ook Nick, Charlie of andere personages kunnen tekenen óf wil je gewoon de leuke tekenstijl van Alice Oseman uitproberen? Doe dan mee!

Koop een kaartje

GiGi over ervaringsdeskundigheid in drag

Maak kennis met Robert en zijn alterego GiGi: een drag performer. GiGi heeft hem geholpen te ontdekken wie hij is en wil zijn: de beste versie van zichzelf. Zoals hij zelf zegt: "Gigi is mijn innerlijke kracht aan de buitenkant".

Meer informatie

Mini-concert: Noah Noordzee

Geniet van muziek van de Veense singer-songwriter Noah Noordzee! Ter ere van de pride zal hij ook nummers van queer artiesten coveren.

Meer informatie

COC Café

COC Veenendaal organiseert tijdens Pride Saturday een extra editie van het COC Café in De Cultuurfabriek. Hét café waar iedereen welkom is, ongeacht je gender, geslacht of geaardheid.

Wees welkom!

Voorleesfeest: Helemaal Norman

Hoera, een voorleesfeest over jezelf zijn! Geniet van een mooi verhaal en kom lekker knutselen tijdens het voorleesfeest. We lezen we voor uit het boek 'Helemaal Norman' van Tom Percival.

Reserveer een gratis plekje

DIY Knutseltafel: Maak een compliment bloemetje!

Kom je ook gezellig knutselen bij de ‘DIY (Do It Yourself) Knutseltafel’? Wie wil jij een hart onder de riem steken? Maak tussen 11.00 en 16.00 uur een compliment bloemetje.

Meer informatie

FabLab workshop: Regenboogmachine

De regenboog is een van de symbolen van de LHBTIQA+ gemeenschap en de pride. Daarom gaan we in het FabLab een regenboogmachine maken.

Koop een kaartje

Almost Love in Filmhuis Veenendaal

Op Pride Saturday draait Filmhuis Veenendaal de film Almost Love.

Meer informatie

Wil jij meedoen?

Zet jouw organisatie of vereniging zich in voor de LHBTIQA+ gemeenschap en wil jij ook met een informatiekraampje op de pride staan? Stuur dan een mailtje naar dt@bibliotheekveenendaal.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

Pride Saturday wordt mede mogelijk gemaakt door MAAK en KF HeinFonds. Ook met dank aan COC Midden-Nederland en COC Veenendaal.


Pride boekentips