Eén account voor de Bibliotheek

Rond 11 juni 2024 vindt er een wijziging plaats in het inlogsysteem van de Bibliotheek. Alle bibliotheken gaan samenwerken met één inlogsysteem. Je kunt met jouw account straks inloggen bij de Bibliotheek Veenendaal (in Mijn menu en de Wise-app), maar ook bij de online Bibliotheek. Je hebt dan nog maar één gebruikersnaam en één wachtwoord nodig: single identity.

Op de achtergrond wordt er nu al hard gewerkt aan deze verhuizing, daardoor is het op maandag 10 juni niet mogelijk je wachtwoord opnieuw aan te vragen. Dinsdag 11 juni zou dit weer moeten werken.

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het gebruik van jouw account. Daarom hebben wij hieronder de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze wijziging?

Momenteel is het zo dat je voor het gebruik van online diensten vanuit Wise, denk aan online verlengen en reserveren, een eigen inlog nodig hebt. Dit kan het pasnummer zijn of een gebruikersnaam, met een bijbehorend wachtwoord. Als je daarnaast ook een account bij de online Bibliotheek hebt voor e-books of luisterboeken, heb je daar een aparte inlog voor.

Het gebeurde nog wel eens dat mensen de wachtwoorden door elkaar haalden en dat het inloggen dus met de nodige problemen gepaard ging. De oplossing hiervoor: single identity.

Moet ik iets doen voor deze wijziging?

Nee, je hoeft niks te doen. Behalve een keer inloggen zodra de wijziging is voltooid.

Ben je lid? Dan ontvang je binnenkort een persoonlijk bericht met meer informatie. Daarom is het belangrijk dat het (juiste) e-mailadres bekend is bij ons. Je kunt je gegevens controleren, en eventueel direct aanpassen door in te loggen op de website of via de Wise-app.

Is je e-mailadres aan meerdere leners gekoppeld? Dan kan het zijn dat je het bericht meerdere keren ontvangt.

Wat verandert er voor mij?

Jij hebt een abonnement bij onze bibliotheek. Nadat we zijn overgegaan op één inlogsysteem (rondom 11 juni) krijg je een e-mail met belangrijke informatie over jouw inloggegevens. Vanaf dan ga je dezelfde inloggegevens gebruiken voor Mijn Menu/ Wise-app en de Online Bibliotheek.

Is jouw gebruikersnaam uniek dan verandert deze voor jou niet.

Zijn er meerdere mensen met dezelfde gebruikersnaam dan wordt jouw pasnummer als
nieuwe gebruikersnaam ingevuld. Geen zorgen, je kunt dit achteraf zelf makkelijk veranderen. Dit kan alleen nog via de optie ‘Wachtwoord vergeten’ op het internet.

Hoe kan ik mijn gebruikersnaam opvragen?

Je kunt jouw gebruikersnaam opvragen via de website van de Koninklijke Bibliotheek.

Heb je hulp nodig? Onze medewerkers kunnen in het systeem zien welk e-mailadres en welke gebruikersnaam bij jouw account horen. Bel ons gerust of kom langs.

Bekijk hier de contactopties.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Geen zorgen, dat kan iedereen gebeuren! Klik hier om een nieuw wachtwoord aanmaken. Je wordt doorgestuurd naar de website van de Koninklijke Bibliotheek.

Let op: op maandag 10 juni is het niet mogelijk je wachtwoord opnieuw op te vragen. Er wordt dan op de achtergrond al hard gewerkt aan de wijziging.  

Wat moet ik doen als ik geen e-mail heb ontvangen?

Wanneer je van ons een e-mail verwacht, maar niet ontvangt, neem dan eerst een kijkje bij jouw spam-berichten. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan alstublieft contact met ons op of kom langs in de bibliotheek.

Hoe kan ik mijn inloggegevens wijzigen?

Je kunt jouw inloggegevens makkelijk zelf veranderen bij "Mijn menu" op onze website.


Neem contact op

Staat jouw vraag er niet bij? Kom dan langs in de Bibliotheek of neem contact met ons op.

Je kunt jouw vraag eenvoudig stellen: bel naar 0318 58 26 69 (tijdens openingstijden) of stuur een mailtje naar klantenservice@bibliotheekveenendaal.nl.