Tatjana Almuli over Knap voor een dik meisje

20 november 2021 | 15:00 - 16:00 uur | zaal 1

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tatjana Almuli, schrijfster van Knap voor een dik meisje, vertelt over de totstandkoming van het boek en hoe het is om als dikke vrouw te leven in een samenleving waarin dun zijn de norm is.

Reserveer een gratis ticket

Deze activiteit is onderdeel van het jubileumfeest '70 jaar Bibliotheek Veenendaal'.

Schrijfster Tatjana Almuli vertelt op zaterdagmiddag 20 november over haar boek Knap voor een dik meisje. In dit boek doet ze op een openhartige manier verslag hoe het is om als dikke vrouw te leven in een samenleving waarin dun zijn de norm is. Het boek gaat over gewicht, maar ook over vriendschap, familie, (mentale) gezondheid, liefde en seks en bovenal een plek voor jezelf vinden in deze wereld.

Knap voor een dik meisje

Tatjana is al haar hele leven dik. En krijgt dus al zo lang ze zich kan herinneren ongevraagd commentaar op haar lijf. Naaste familie, wildvreemden, specialisten: iedereen vindt het nodig haar te vertellen dat dik zijn iets slechts is en dat ze daar zo snel mogelijk iets aan moet doen. Wanneer ze eenderde van haar lichaamsgewicht verliest ervaart ze voor het eerst de privileges die bij slank zijn horen. Toch neemt het ongevraagde commentaar alleen maar toe – al helemaal als ze weer begint aan te komen.

Tatjana Almuli

Tatjana Almuli (1991) studeerde Nederlands en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Op 22-jarige leeftijd nam ze deel aan het televisieprogramma Obese. Sindsdien schrijft ze over thema’s als gewicht, schoonheids- en gezondheidsidealen, representatie, zelfbeeld en zelfacceptatie voor Women’s Health en op haar eigen sociale mediakanalen. Daarnaast werkt ze als freelance fotograaf. Knap voor een dik meisje is haar debuut. In 2021 verscheen haar tweede boek Zestien: Zestien interviews met Nederlanders over hoe het is om zestien te zijn. In 2022 verschijnt haar derde boek Ik zal je nooit meer over uitgestelde rouw en oude familiegeheimen.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op zaterdagmiddag 20 november van 15:00 tot circa 16:00 uur. Toegang is gratis, maar u moet wel even een ticket reserveren via de oranje knop bovenaan deze pagina of bij de Klantenservice in De Cultuurfabriek.

Corona-maatregelen

U zit op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers en we hebben een beperkt publiek. Een mondkapje dragen is verplicht in De Cultuurfabriek, deze kunt u afdoen zodra u plaatsneemt op uw plek. Omdat een lezing onder de maatregelen van een voorstelling valt, is voor deze activiteit een coronatoegangsbewijs nodig. Geef bij de ingang aan dat u voor de lezing komt zodat u uw QR-code kunt laten scannen.