GiGi over ervaringsdeskundigheid in drag

Zaterdag 20 mei 2023 | zaterdag | 11:00 - circa 11:30 | centrale hal

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Benieuwd hoe het is om drag performer te zijn? GiGi vertelt haar persoonlijke verhaal.

Maak kennis met Robert en zijn alterego GiGi: een drag performer. GiGi heeft hem geholpen te ontdekken wie hij is en wil zijn: de beste versie van zichzelf. Zoals hij zelf zegt: "Gigi is mijn innerlijke kracht aan de buitenkant".

Op zaterdagochtend 20 mei vertelt GiGi haar persoonlijke verhaal over drag als ervaringsdeskundige. Zij geeft hierbij een kijkje in de wereld van een drag performer en gaat in op de verschillen binnen drag.

Over GiGi / Robert van Middendorp-Lentjes

"Als ervaringsdeskundig adviseur bij een anti-discriminatie voorziening en HBO student Ervaringsdeskundigheid aan de HAN vind ik diversiteit in de maatschappij erg belangrijk. Maar vooral ook wederzijds begrip en respect. Ik ben ervan overtuigd dat we het niet eens hoeven te zijn met elkaar, zolang we elkaars verschillen maar respecteren en vieren.

Het vieren en het samenbrengen van die verschillen is wat ik bij WagaStorm doe als mede oprichter, eventmanager en als mijn alter ego drag performer GiGi. Tijdens WagaStorm evenementen creëren we een veilige ruimte voor letterlijk iedereen."

Praktisch

Dit mini-college vindt plaats op zaterdag 20 mei van 11:00 tot circa 11:30 uur. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en foto's te maken. Het mini-college is gratis toegankelijk in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Kom gezellig langs!