Boekstartdag 2023

Kom op zaterdag 3 juni naar de BoekStartdag in de Bibliotheek waar de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom krijgen. Ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn.

Mini-boekverkoop, spelen en kleuren!

Kom tussen 10:00 en 12:30 in de boekstarthoek op de jeugdafdeling snuffelen tussen de mini-boekverkoop van baby- en peuterboekjes, kom kleuren of ga lekker spelen in de speciale speelhoek! Er liggen allerlei spelletjes en leuk speelgoed van Speelotheek Veenendaal klaar. Of kom eindeloos zelf boekjes voorlezen op de boekenberg.

Beweegkriebels

Kom mee bewegen en luisteren naar een leuk verhaal tijdens BoekStartdag: Beweegkriebels! Met het prentenboek ‘Mijn eerste Yogaboek’ gaan we samen leuke, simpele yoga houdingen op (achtergrond)muziek doen. Voor kinderen van 1 en 2 jaar.

Meer informatie

Mega Kartonnendozenpret

We lezen voor uit het verhaal ‘Wat doe je met een doos’. Daarna krijgen kinderen hun eigen kartonnendoos die ze helemaal mogen versieren en daarna gaan we natuurlijk van alles bouwen! Voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meld je gratis aan

Opening Minibieb: Cultuurfabriekje Oost

Op zaterdag 3 juni zal een nieuwe minibieb geopend worden voor Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost. U bent van harte welkom om 13:30 voor een feestelijke opening! Geniet van vrolijke muziekoptredens en allerlei activiteiten. Rond 13:45 zullen er bijvoorbeeld feestelijke verhalen voorgelezen worden door creatiefnemer Sanne Heymann. Tussen 13:45 en 15:00 kunnen er ook feestbloemen geknutseld worden en is er allerlei speelgoed aanwezig voor de kleintjes.

Meer informatie


Babyboekjes

Ook in de Bieb

Mamacafé

Elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur is er een Mamacafé op de jeugdafdeling. Hier kan je kennis uitwisselen over opvoeden, voorlezen of voorgelezen worden, en samen met je kleintje spelen.

Bij het Mamacafé zijn papa's, opa's, oma's en andere verzorgers ook van harte welkom. De toegang is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Het Mamacafé is een samenwerking tussen Humanitas, Speelotheek Veenendaal en Bibliotheek Veenendaal.

Biebabonnement

Als je kind 3 maanden is, krijg je van de gemeente een leuke waardebon. Met deze waardebon kan je gratis je kindje inschrijven als lid bij de Bibliotheek en het gratis BoekStart-koffertje mee naar huis nemen.

Het koffertje zit vol (voor)leesleuks voor jou en je baby. Een goed begin voor iedere boekenwurm in spe.

Meer informatie over BoekStart

BoekStart app

De BoekStart app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes en vele voorleestips. Je kunt zelfs een heuse voorleeswekker zetten die je eraan herinnert om veel voor te lezen!

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste op de hoogte gehouden worden van allerlei leuke activiteiten voor jou en je kind?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief