Boekstartdag 2024

Zet zaterdag 1 juni alvast in je agenda, dan is het BoekStart-dag in de Bibliotheek! Onze allerjongste bezoekers én hun (groot)ouders krijgen vandaag een extra hartelijk welkom. Ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn.

Sluip, sluip, streepje, streepje. Grauw! Welk dier ben ik?

Activiteiten in de Bieb!

Tijgerspeurtocht

Oeps! Zeven tijgers zijn ontsnapt uit hun prentenboekje. Zij hebben zich verstopt op de jeugdafdeling. Kan jij ze allemaal vinden?

Speur mee

Tijger waar ben je?

Kom je zaterdagochtend 1 juni ook gezellig langs bij BoekStart consulent Dagmar? Zij geeft een interactieve voorleesvoorstelling over het boekje 'Tijger waar ben je?' voor kinderen van 0 t/m 2 jaar. Na afloop kunnen kinderen (eventueel met de rest van het gezin) een leuke tijgerfoto maken!

Meer informatie

Ssst! De tijger slaapt

Kom je zaterdagochtend 1 juni ook gezellig langs bij BoekStart coach Evelien? Zij geeft een interactieve voorleesvoorstelling over het boekje 'Ssst! De tijger slaapt' voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. Na afloop kunnen kinderen (eventueel met de rest van het gezin) een leuke tijgerfoto maken!

Meer informatie


Meer over voorlezen en BoekStart

Groeimeter

Voor je kindje ben jij de beste verhalenverteller! Bij voorlezen staat het plezier voorop. Het gaat om het gezellige moment samen en de aandacht die je je kindje geeft. Kijk wat het leuk vindt en speel daar op in. Succes verzekerd! Ontdek en volg de leesontwikkeling van je kindje met onze Groeimeter! Bekijk de video's en leer alles over voorlezen.

Meer informatie

BoekStartwebinar: Met je baby en dreumes plezier beleven aan voorlezen!

In aanloop naar de landelijke BoekStartdag op zaterdag 1 juni vertelt Jolien Hesselberth op donderdag 30 mei om 20.00 uur over voorlezen op een leuke en speelse manier aan de allerjongsten. Een webinar boordevol boekentips voor (groot)ouders van jonge kinderen en voor pedagogisch medewerkers.

Meer informatie

Mamacafé

Elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur is er een Mamacafé op de jeugdafdeling. Hier kan je kennis uitwisselen over opvoeden, voorlezen of voorgelezen worden, en samen met je kleintje spelen.

Bij het Mamacafé zijn papa's, opa's, oma's en andere verzorgers ook van harte welkom. De toegang is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Het Mamacafé is een samenwerking tussen Humanitas, Speelotheek Veenendaal en Bibliotheek Veenendaal.

Biebabonnement

Als je kind 3 maanden is, krijg je van de gemeente een leuke waardebon. Met deze waardebon kan je gratis je kindje inschrijven als lid bij de Bibliotheek en het gratis BoekStart-koffertje mee naar huis nemen.

Het koffertje zit vol (voor)leesleuks voor jou en je baby. Een goed begin voor iedere boekenwurm in spe.

Meer informatie over BoekStart

BoekStart app

De BoekStart app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes en vele voorleestips. Je kunt zelfs een heuse voorleeswekker zetten die je eraan herinnert om veel voor te lezen!

Meer informatie

Leuke zwart-wit babyboekjes

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste op de hoogte gehouden worden van allerlei leuke activiteiten voor jou en je kind?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief