GEANNULEERD: Hoe win je een verkiezing?

8 maart 2022 | dinsdagavond | 19:30 - 21:00 uur | Zaal 1

Kosten: €6

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Altijd al willen weten hoe Nederlandse partijen proberen verkiezingen te winnen? Ontdek het geheim bij deze lezing!

Met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zullen politieke partijen weer alles uit de kast halen om uw stem te krijgen. Maar wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen? Waarom krijgt u een bepaalde flyer wel en iemand anders in uw straat niet?

In Amerikaanse verkiezingen worden veel data-analyses gebruikt. Maar wist je dat dat in Nederland ook op grote schaal gebeurt? Zo weten politieke partijen waar ze campagne moeten voeren, wie de kiezers zijn en met welke boodschappen ze zijn te overtuigen. Moderne verkiezingscampagnes zijn efficient georganiseerd waar niets zonder reden gebeurt.

Over Stichting Politieke Academie

Stichting Politieke Academie helpt politieke partijen om verkiezingen te winnen. Ook schreven ze het boek “Verkiezingen winnen - in 12 stappen naar een succesvolle verkiezingscampagne”. Frank van Dalen, voorzitter van Stichting Politieke Academie, zal een inleiding verzorgen hoe politieke partijen in Nederland verkiezingen proberen te winnen. Omdat verkiezingen winnen geen toeval is.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op dinsdagavond 8 maart van 19.30 tot 21:00 uur in zaal 1 op de eerste verdieping van De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €6 en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.