Workshop: Speksteen bewerken

7 december 2022 | workshop | woensdagavond | 19.00 - 21.30 uur

Kosten: € 54

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ga aan de slag met speksteen. Je kunt kiezen: maak een feestelijke hanger van speksteen of maak een beeldje geïnspireerd op de menselijke vorm.

Schrijf je in!

Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (én zonder elektrisch gereedschap) kan er al snel een mooi kunstwerk van gemaakt worden. Samen doorlopen we alle stappen die tot een prachtig eindproduct leiden.

Wat ga je doen?

Van tevoren geef je aan met welk project jij aan de slag wilt gaan: een feestelijke speksteenhanger of beeldje geïnspireerd op de menselijke vorm. 

Bij beide projecten krijg je een stuk speksteen, voor de feestelijk hanger krijg je een stuk met een gat erin en voor het beeldje een mooi groter stuk.  

Door middel van raspen maak je de ruwe vorm. Daarna ga je de vorm verfijnen door te vijlen en te schuren. Met scherpe mesjes kunnen eventueel details aangebracht worden. Vervolgens ga je je kunstwerk polijsten, daarna wordt het gedroogd met een föhn en in de was gezet.

Je maakt de feestelijke speksteen hanger af met mooie gekleurde touwtjes en een bijpassende kleurige kraal. Leuk als ketting of in de kerstboom!

Hoe leuk is het om jezelf of een ander dit zelfgemaakte kunstwerk cadeau te geven!

Over de docent

M.H.E. (Mariëlle) Wintgens
Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Praktisch

De workshop is op woensdag 9 november van 19.00 - 21.30 uur. De kosten voor de cursus bedragen €54, inclusief materiaalkosten.

BELANGRIJK!: Geef in de opmerkingen in het bestelproces aan of jij voor de feestelijke speksteenhanger of het beeldje in menselijke vorm gaat. Zo kan de docent hierin rekening houden met de materialen.  

Meenemen: een schort en rubberen keukenhandschoenen.

Je kunt je inschrijven via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.