Nationale Archeologiedagen in De Cultuurfabriek

17 juni 2023 | 13.00 - 16.00 uur | Centrale Hal

Kosten: Gratis | Jong en oud

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heb jij een bodemschat gevonden? Of wil je weten wat mensen vroeger voor een spelletjes spelen? Kom dan gezellig langs!

De Nationale Archeologiedagen brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Ga underground bij de archeoloog en ontdek jouw geschiedenis! Op zaterdag 17 juni organiseren we verschillende activiteiten in De Cultuurfabriek:

Scherf of schat?

De Nederlandse bodem zit vol bijzondere bodemschatten. Heb jij iets gevonden waarvan je niet zeker weet wat het is of ben je benieuwd hoe oud het is en waar het vandaan komt? Kom dan tussen 13.00 en 16.00 uur langs in De Cultuurfabriek! In de hal zitten AWN'ers Wilma Van den Heuvel en Jeanne Schoots. Je kan hen alles vertellen over je vondst, vragen stellen of gewoon komen kijken naar de mooie bodemvondsten die zelf hebben meegenomen!

Romeinse spelletjes

Wat deden mensen in hun vrije tijd in de Romeinse tijd? Dankzij archeologen weten we inmiddels welke spellen er werden gespeeld in de oudheid. Benieuwd? Kom dan een paar spelletjes uitproberen in de hal van De Cultuurfabriek tussen 13.00 en 16.00 uur. Met dank aan RomeinenNU.

De Nationale Archeologiedagen

Veel van onze verre geschiedenis ligt verrassend dichtbij. In de bodem liggen sporen die mensen ver voor ons hebben achtergelaten. Archeologen vertellen dankzij deze sporen veel over het leven van onze voorouders. Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je zelf het verleden ontdekken. Kom horen, zien en graven op meer dan 200 locaties.

Bekijk de activiteiten in het hele land op https://www.archeologiedagen.nl/programma/