Basiscursus Fotografie

Donderdag 21 september 2023 | 8 lessen | om de week | donderdagavond | 19.30 - 21.30 uur

Kosten: €157 + €7 materiaalkosten

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leer meer over fotograferen tijdens deze complete starterscursus vol technische en creatieve onderdelen.

Schrijf je in!

Wat ga je doen?

Heb je een goede digitale spiegelreflexcamera, maar ben je nog niet verder gekomen dan de automatische stand? Of wil je graag uitproberen of spiegelreflexfotografie iets voor je is? Doe mee met deze complete startercursus vol technische én creatieve onderdelen.

In deze basiscursus leer je meer over de technische instellingen van je spiegelreflexcamera. Je krijgt meer te weten over het instellen van de sluitertijd, diafragma en ISO-waarde, zodat je je camera volledig in handmatige modus kan gebruiken.

Naast de techniek duiken we ook in de creatieve kant van het fotograferen en ontdek je meer over compositie, beeldregie en verschillende standpunten. In allerlei creatieve en leuke praktijkopdrachten ga je meteen aan de slag met je nieuwe kennis.

Over de docent

Aryan Jansen heeft een ruime ervaring als docent fotografie. Deze heeft hij onder andere opgedaan als mentor bij de Fotoacademie en als docent bij de Fotoschool in Nijmegen. Aryan geeft met veel plezier les in alles wat fotografie zo boeiend maakt. Zijn gedegen kennis van de fotografische techniek en de werking van het beeld laten geen vraag onbeantwoord.

Naast allround fotograaf en docent fotografie is Aryan medeoprichter van FotoBolwerk, centrum voor fotografie.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 8 lessen op de donderdagavond (om de week), van 19:30 tot 21:30 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €157 exclusief €7 materiaalkosten. Er is eenmalig een kopje koffie of thee inbegrepen. 

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Meenemen: Digitale spiegelreflexcamera, systeemcamera of een hybride camera. Materiaalkosten à €7 euro te betalen aan de docent.