Joyce van der Meijden over Simon de Schaker

21 januari 2023 | zaterdag | 11:30 - 12:00 uur | Zaal 1

Kosten: €2,50 | vanaf 7 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijfster Joyce van der Meijden komt naar de Bieb!

Koop een ticket

Is schaken alleen voor bollebozen? Echt niet! Twijfel je nog? Dan moet je de Simon de Schakerboeken eens lezen. Simon is een heel goede voetballer, heeft veel vrienden en een neus voor avontuur, net als zijn schaakvriendin Nikki. Zijn droom? Simon wil schaakgrootmeester worden!

Het idee om een serie jeugdboeken te schrijven met een hoofdrol voor de schaaksport kreeg Joyce van der Meijden door haar kinderen. Zij schaken met heel veel plezier. Die lol wilde ze meenemen in haar verhalen. Mix die lol met een fijne dosis schrijftalent, een spannend verhaal over een jongen die ervan droomt om topschaker te worden, een vervelende oom en een geheimzinnige schaakcomputer, en het resultaat is Simon de Schaker.

Net als de Simon de Schaker boeken is een bezoek van Joyce leuk voor alle kinderen. Ze begint altijd met een korte film, met een bijzondere bijdrage van Ajax vedette en schaker Joël Veltman en zanger Nick Schilder (juist!, van Simon). Joyce leest een stukje voor en heeft een bijzondere quiz met vragen over schaken die opvallend vaak wordt gewonnen door een niet-schaker. Maar natuurlijk is Joyce vooral schrijver. Verhalen verzinnen, dat is haar passie, het liefst samen met de kinderen! Achteraf kunnen kinderen dus alle vragen die ze hebben over bijvoorbeeld boeken schrijven stellen.

Schoolschaaktoernooi Veenendaal

Om 13:00 begint het schoolschaaktoernooi in De Cultuurfabriek. Lees hier meer en/of meld je aan!

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op zaterdag 21 januari van 11:30 t/m circa 12:00 en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Er is gelegenheid om vragen te stellen en boeken te laten signeren. Tickets kosten €2,50 per kind (maximaal 1 ouder per kind mag mee) en zijn te koop via de knop hierboven of bij de klantenservice van De Cultuurfabriek.