Raoul de Jong over zijn Boekenweekessay: Boto Banja

18 maart 2023 | zaterdagmiddag 15:00 - circa 16:00 uur | zaal 1

Kosten: €12,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijver Raoul de Jong vertelt op zaterdagmiddag 18 maart meer over het Boekenweekessay van dit jaar: Boto Banja.

Koop een ticket

De 88ste Boekenweek heeft als thema ‘Ik ben alles’. Boeken en verhalen helpen je om te ontdekken wie je bent, wie je zou willen zijn en wie de ander is. Al lezend laat je je meenemen in andere culturen, andere geloofsovertuigingen, seksualiteiten en/of leefwijzen die (nog) niet van jou zijn.

In de Boekenweek ontvangen wij de auteur van het Boekenweekessay: Raoul de Jong. We gaan met hem in gesprek over zijn essay en hoe het thema 'Ik ben alles' daarin naar voren komt. Daarnaast duiken we ook in de rest van zijn indrukwekkende oeuvre.

Raoul de Jong ziet in het thema ‘een prachtige kans om lezers mee te nemen op avontuur van de Groningse klei naar Caraïbische stranden, op zoek naar een ongehoord verhaal dat de kracht heeft om iedereen te laten dansen.’ In Boto Banja neemt Raoul de Jong ons mee op zijn zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers die hun stemmen lieten klinken – of de wereld daar nou klaar voor was of niet.

Over Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) schreef voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad en publiceerde vijf boeken. In 2013 verscheen De grootsheid van het al, dat werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek en een eervolle vermelding kreeg van de Bob den UyL Prijs. Zijn boek ‘Jaguarman’ (2020) werd genomineerd voor diverse literaire prijzen.

Raoul is mede-maker van ‘Dat wij zongen: twintig Caraïbische schrijvers om nooit te vergeten.’ Hij werkt aan het filmscript voor een film over het leven van Anton de Kom. Samen met Noraly Beyer maakt hij de Correspondent-podcast Tigri Tories die in maart 2023 uitkomt.  

In het Boekenweekessay neemt Raoul de Jong je in Boto Banja mee op zijn zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op zaterdagmiddag 18 maart van 15:00 tot circa 16:00. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en boeken te laten signeren. Een kaartje kost €12,50 en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Meer Boekenweek activiteiten in de buurt:

Op donderdagavond 16 maart gaat Abdelkader Benali in gesprek met twee schrijfsters van het Boekenweekgeschenk (Hanna Bervoets in 2021, Lize Spit in 2023). Voor meer informatie over deze avond en het kopen van een ticket kan je terecht op de website van de bibliotheek in Wageningen.