Beeldhouwen met speksteen: Dieren in beeld

22 maart 2023 | woensdagavond | 19:00 - 21:30 uur

Kosten: €54

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontdek de beeldhouwer in jezelf en leer hoe je een stuk speksteen tot een dier bewerkt.

Schrijf je in!

Wat ga je doen?

Zet ergens een oogje in het speksteen en je ziet er meteen een dier in. Soms zie je het hele dier, soms enkel de kop. Maar het is altijd beestachtig prachtig!

Speksteen is één van de zachtste steensoorten die er is. Zonder ervaring (en zonder elektrisch gereedschap) kan er korte tijd al een mooi beeldje van gemaakt worden. Tijdens de workshop doorlopen we alle stappen die tot een volwaardig eindproduct leiden. Eerst kies je een mooi stuk steen uit, het helpt als je het dier dat je wilt maken er al in verborgen ziet.

Vervolgens ga je de steen en het dier verder vormgeven. Door middel van raspen wordt de ruwe vorm gemaakt. Daarna ga je de vorm verfijnen door te vijlen en te schuren. Met water en waterproof schuurpapier polijst je de delen die je glad wilt maken. De speksteen dieren worden daarna gedroogd met een föhn en in de was gezet.

Het is altijd verrassend om te zien welke mooie beeldjes in een stuk speksteen verstopt zitten. Je mag het beeldje na de workshop natuurlijk mee naar huis nemen.

Over de docent - Mariëlle Wintgens

Mariëlle is als keramiste afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en en heeft door haar opleiding en jarenlange ervaring een net iets andere kijk op vorm. Als zelfstandig kunstenaar heeft ze met haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Praktisch

De workshop is op woensdagavond 22 maart van 19.00 – 21.30 uur. De kosten bedragen €54. Dit is inclusief materiaal en een kopje koffie of thee. Meedoen kan vanaf 15 jaar.

Ervaring met beeldhouwen of speksteen is niet nodig. Neem zelf een schort en rubberen keukenhandschoenen mee.

Aanmelden kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.