Deepfake: Verkenning van digitale illusies -Geannuleerd

6 februari 2024 | dinsdagavond | 19.30 - 21.30 uur

Kosten: €29

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Is dat filmpje echt of is er sprake van deepfake? Ontdek de fascinerende wereld van deepfake en leer het te herkennen.

Wat is deepfake?

Deepfake is een opkomende techniek waarmee bestaande (menselijke) beelden worden gemanipuleerd met kunstmatige intelligentie. Gaat het om beelden van een mens, dan leert de software hoe die persoon praat en beweegt. Vervolgens kun je hiermee een fake filmpje maken, waarin je deze persoon allerlei uitspraken kunt laten doen (die deze persoon dus helemaal niet echt heeft gedaan). Een bekend voorbeeld hiervan is een filmpje van Obama. Deepfake kunnen we dus scharen onder de categorie ‘nepnieuws’. Trap jij erin denk je?

Wat ga je doen?

In deze workshop ontdek je de fascinerende wereld van deepfakes. We bespreken de technologie erachter, de impact ervan op samenleving en ethiek en hoe we ons kunnen wapenen tegen misbruik van deze technologie.

Over de docent

Kevin van Guilik studeerde Bedrijfskunde en werkte daarna als adviseur in diverse bedrijfstakken. Al van jongs af aan is Kevin gefascineerd door computers en de mogelijkheden die deze bieden om het leven makkelijker en leuker te maken. Vanuit deze gedachte helpt hij anderen met het digivaardig worden. Kevin is getrouwd en heeft één dochter.

Praktisch

Deze workshop is op dinsdag 6 februari van 19.30 - 21.30 uur. Een kaartje kost €29,-. Hierbij één kopje koffie of thee inbegrepen.

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.