Kinderjury Speurtocht

10 april 2024 t/m 24 april 2024 | Tijdens openingstijden | Jeugdafdeling

Kosten: Gratis | 6 t/m 12 jaar

Doe mee met de speurtocht op onze jeugdafdeling tijdens De Stemweek van de Kinderjury!

Kom van 10 t/m 24 april meedoen aan de Kinderjury Speurtocht op de jeugdafdeling van de Bibliotheek!  

Tijdens de Kinderjury zijn alle kinderen van 6 t/m 12 jaar in Nederland de baas. De Kinderjury, het beste boek (uitgekomen in 2023) gekozen door kinderen, begint met de leesweken. Tijdens deze tien leesweken lees je zoveel mogelijk boeken uit 2023. Vervolgens is het tijd om te stemmen op jouw favoriete boek. Extra leuk? Dit jaar mag je twee keer stemmen, na de eerste stemronde blijven er nog drie boeken over. Het boek met de meeste stemmen wint 'De Kinderjury'.

Lezen is leuk!

Dat vinden heel veel kinderen gelukkig ook! Alle kinderen van Nederland vormen samen de Kinderjury en kunnen vanaf 10 april stemmen op hun favoriete boek. Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint! Eén van de boeken die in de Tiplijst staat is Bureau Speurneus en het eilandmysterie, geschreven door Jozua Douglas.

Meneer de Bruin is ervan overtuigd dat zijn zoon Lev een bijzonder speurneuzentalent heeft. En daarom heeft hij alvast een detective-bureau voor hem opgericht: Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. & zoon.

Alle letters van dit woord zijn verstopt op de jeugdafdeling. Kan jij ze alle 9 vinden? Bij elke letter staat een woord. Samen vormen ze de betekenis van Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. We zijn benieuwd naar de oplossing!

Praktische informatie

Er kan worden gespeurd op de jeugdafdeling van 10 april t/m 24 april 2024. Meedoen is gratis. Kom speuren tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Leuk voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Info over de Kinderjury en Tiplijsten