Nederlands ondersteund met gebaren

15 februari 2024 | 4 lessen | donderdagavond | 19.00 - 21.00 uur | elke twee weken

Kosten: €69

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Maak kennis met gebarentaal en leer in gebaren communiceren.

Schrijf je in

Wat ga je doen?

In deze cursus krijg je uitleg over gebarentaal. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen de Nederlandse gebarentaal en Nederlands ondersteund door gebaren? Wat is het vingeralfabet?

De meeste gebruikers van gebarentaal zijn doof of slechthorend. Maar ook kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en mensen met een verstandelijke
beperking leren communiceren met gebaren. Dat noemen we dan Nederlands ondersteund met gebaren. Tegenwoordig zijn er ook veel normaal horende baby’s die gebaren leren.

Tijdens de cursus leer je ongeveer 100 gebaren die je meteen kunt gebruiken. Eén ding is zeker, we blijven tijdens deze cursus niet met de handen over elkaar zitten!

Wil jij meer weten over gebarentaal? Dan is deze cursus voor jou heel waardevol! We willen hierbij benadrukken dat deze cursus een introductie is op de gebarentaal.

Over de docent

Clementine van Dalen is als logopedist werkzaam bij Zideris, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Onderdeel van haar werkzaamheden is het geven van de scholing “Nederlands ondersteund met gebaren” aan begeleiders. Doel daarvan is dat zij gebaren gebruiken in de dagelijkse communicatie met hun cliënten. Clementine heeft tijdens haar loopbaan al vaak mogen ervaren hoe waardevol het is om in gebaren te kunnen communiceren.

Praktische informatie

Deze cursus bestaat uit 4 lessen en start op donderdag 15 februari. De lessen vinden elke twee weken op donderdagavond plaats van 19.00-21.00 uur in De Cultuurfabriek.

De kosten voor deze cursus zijn €69. Dit is inclusief een kopje koffie of thee tijdens de eerste les.