Schrijfcafé

Woensdag 15 mei 2024 | 4 lessen | woensdagavond | 19.00 - 21.30 uur

Kosten: €92

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heb je altijd al willen schrijven, maar worstel je met het vinden van motivatie? Vind je het lastig om thuis de rust te vinden om te beginnen met schrijven? Of ben je misschien al begonnen, maar loop je vast?

Dan is het schrijfcafé iets voor jou!

  • Vier weken lang
  • Elke woensdagavond

..is het schrijfcafé geopend voor iedereen die graag wil schrijven, maar daarbij wat hulp of inspiratie kan gebruiken.

Bij aanvang ontvang je een korte schrijfopdracht, vergelijkbaar met de bekende kaartjes aan de Pickwick theezakjes. Deze opdracht helpt je om je hoofd leeg te maken en je klaar te maken om te gaan schrijven.

Nadat iedereen de korte opdracht heeft voltooid, gaan we aan de slag met een langere schrijfopdracht. Deze opdrachten dienen als inspiratiebron en kunnen gebaseerd zijn op bijvoorbeeld een foto, een muziekstuk of een thema.

Het belangrijkste doel van deze opdrachten is om plezier te hebben in het schrijven en te experimenteren met tekst. Je mag schrijven wat er in je opkomt, in welke vorm dan ook: een verhaal, een gedicht, alles is goed.

Na het schrijven is er tijd om voor te lezen. Het doel hiervan is niet om je tekst te beoordelen, maar om te horen hoe anderen jouw tekst ervaren. Wat raakte hen?Hebben ze tips? Samen gaan we onderzoeken hoe jij jouw schrijfvaardigheden naar een hoger niveau kunt tillen.

Voorlezen is niet verplicht. Je kunt zelf beslissen of je hieraan wilt deelnemen. Het is fijn om van elkaar te kunnen leren, maar alleen als jij je daar prettig bij voelt.

Zien we jou in het schrijfcafé?

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 4 lessen op de woensdagavond, van 19.00 tot 21.30 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €92.  

Inschrijven kan via de oranje knop hieronder of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Inschrijven Schrijfcafé