Cursus: Vrouwen in de kunst

30 september 2020 | 6 lessen | woensdagochtend | 10:15 - 12:15 uur

Kosten: €99

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De meest bekende kunstenaars zijn allemaal mannen, maar vrouwelijke kunstenaars hebben altijd bijgedragen aan de ontwikkeling van kunststromingen. In deze cursus leer je meer over een twaalftal vaak onbelichte kunstenaressen die een bijzondere stempel op de kunstgeschiedenis hebben gezet.

Schrijf je in!

Wat ga je doen?

Noem eens tien grote meesters uit de kunst op. Er bestaat een grote kans dat de eerste namen die je te binnen schieten die van mannelijke kunstenaars zijn, zoals Rembrandt, Van Gogh, Michelangelo en Picasso. Het is vaak lastiger om zo’n grote reeks aan vrouwelijke kunstenaars op te noemen.

Na het volgen van deze cursus, heb je in ieder geval meteen 12 namen van prominente vrouwelijke kunstenaars paraat én kan je meer vertellen over hun werk en carrière. In zes lessen nemen we je mee langs de werken en verhalen van telkens 2 kunstzinnige tijdgenoten:

Artemisia Gentileschi en Judith Leyster
Berthe Morisot en Camille Claudel
Dora Maar en Tamara de Lempicka
Georgia O’Keeffe en Frida Kahlo
Niki de St. Phalle en Louise Bourgeois
Tracey Emin en Gunnel Wåhlstrand

We bespreken ook de impact die het vrouw-zijn had op de kunstcarrière van deze vrouwen en hoe het eigenlijk komt dat we zo weinig bekend zijn met deze belangrijke en invloedrijke kunstenaressen.

Praktisch

Deze cursus start op 30 september en bestaat uit 6 lessen op de woensdagochtend, van 10:15 tot 12:15 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €99.

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.