Je liefhebbende Vincent - brieven van Van Gogh

25 november 2020 | woensdagavond 19:30 - 21:45 uur

Kosten: €10

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Leer meer over een van de beroemdste kunstenaars ter wereld: Vincent van Gogh. Aan de hand van de vele brieven die de kunstenaar schreef, vertelt kunsthistorica Diana Kostman over zijn bekende werk en levensverhaal dat zo tragisch eindigde.

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh wordt gezien als één van de bekendste kunstenaars uit de geschiedenis en het Van Gogh museum in Amsterdam trekt bezoekers van over de hele wereld. De roem van de kunstenaar is niet alleen te danken aan zijn oeuvre, maar ook aan zijn levensverhaal dat tragisch eindigde met zijn vroegtijdige dood en als inspiratiebron diende voor diverse romans en films.

De reden dat we tegenwoordig zoveel weten over het leven van de kunstenaar is vanwege de vele brieven die hij schreef, met name aan zijn broer Theo die hem financieel steunde. Dit najaar zal het Van Goghmuseum extra uitgebreid aandacht besteden aan de brieven van Van Gogh en fragmenten tentoonstellen in combinatie met de in de brieven genoemde kunstwerken.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op woensdagavond 25 november van 19.30 - 21:45 uur in De Cultuurfabriek. Een kaartje kost €10 en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.