Workshop: DIY duurzame huismiddelen

29 oktober 2020 | donderdagmidag 13.30 - 16.30 uur

Kosten: €35 (+ €9 materiaalkosten)

Wist je dat je een hoop huismiddelen zelf kan maken? Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet. In deze workshop leer je recepten voor dertig handige én duurzame huis-, tuin- en keukenmiddelen.

Wat ga je doen?

Verpakkingen van wasmiddelen, douchegel, shampoo, schoonmaakmiddelen en meer; we gooien in Nederland jaarlijks gigantisch veel kilo’s plastic weg. En dat terwijl het stiekem erg makkelijk en ook nog eens stukken goedkoper is om zelf dit soort huismiddelen thuis te maken. In deze workshop leer je hoe.

Je krijgt meer inzicht in de ingrediënten in alledaagse producten, van schoonmaakmiddelen tot huidverzorging. Ook leer je hoe je op een veilige en niet-giftige manier deze producten zelf kan maken, waar je op moet letten bij het mengen van verschillende ingrediënten, en hoe je je zelfgemaakte producten goed kan bewaren.

Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een stel nieuwe huismiddelen én een receptenboekje om de rest van de 30 producten zelf te maken.
 

Over de docent

Gregor Falkenhagen heeft een grote passie voor duurzame producten dankzij zijn achtergrond in de kledingindustrie. Zelf heeft hij veel ervaring met het maken van duurzame huismiddelen om je huis schoon en fris te houden, met veel aandacht voor het milieu. Zijn passie en kennis deelt hij graag tijdens zijn workshops.

Praktisch

Deze workshop vindt plaats op donderdag 29 oktober van 13.30 - 16.30 uur. De kosten bedragen €35, exclusief €9 materiaalkosten te betalen aan de docent.

Schrijf je in via de oranje knop hierboven of via de servicebalie van De Cultuurfabriek.