BiebBouwers Challenge augustus: Sjakie en de chocoladefabriek

1 augustus 2021 t/m 28 augustus 2021 | Bouw mee in Minecraft | 9-14 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zeg eens eerlijk: ook jij bent vast gek op snoep en chocola. Net als Sjakelien, de dochter van Sjakie Stevens. Je weet wel, van 'Sjakie en de chocoladefabriek' van Roald Dahl! Help jij haar een chocoladefabriek te bouwen?

Bouw mee!
Sjakelien, de dochter van Sjakie (en de chocoladefabriek), heeft de stokoude chocoladefabriek van haar vader overgenomen en moet ‘m helemaal opnieuw opbouwen. Ze heeft alleen geen idee hoe. Dus doet ze een oproep aan de BiebBouwers om voor haar een chocoladefabriek te bouwen in Minecraft.

Lees hieronder de volledige opdracht en bekijk de video:

Mijn naam is Sjakelien Stevens, dochter en erfgename van de beroemde Sjakie Stevens van Willy Wonka’s Chocoladefabriek. Na het heengaan van mijn vader heb ik de leiding over de beroemde Chocoladefabriek gekregen. Jaren ging dat >absolutely perfect< maar sinds de Oempa Loempa’s met pensioen zijn, is het snel bergafwaarts gegaan met de fabriek. De chocoladerivier klontert, de kauwgom uit de kauwgommachine is zo taai als een oude schoenzool, de glazen lift is defect en er is al in jaren geen geweldige uitvinding meer uit de uitvindkamer gerold. De prachtige fabriek zoals Willy Wonka die ooit heeft bedacht is helaas niet meer van deze tijd. Dus er moet een nieuwe fabriek ontworpen worden. Maar daar heb ik helemaal geen verstand van!

Gelukkig kwam ik in de oude televisiekamer een video van de BiebBouwers tegen en zag ik hoe handig jullie zijn, dus ik wil jullie vragen een nieuwe Chocoladefabriek te bouwen. Een fabriek die aan alle eisen van deze moderne tijd voldoet.

Klaar met bouwen?
Ben je klaar met bouwen, stuur dan een filmpje van jouw chocoladefabriek naar jolthof@bibliotheekveenendaal.nl. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraft-experts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar wint het boek: Sjakie en de chocoladefabriek.

Ga aan de slag en stuur jouw chocoladefabriek vóór 28 augustus naar ons op.