Cursus: Schilderen als een impressionist

4 oktober 2021 | 5 lessen | maandagavond | 20:00 - 22:00 uur |

Kosten: €89,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vaak wordt er gezegd dat de meest spontane dingen het leukste zijn. Om die reden is impressionistisch schilderen dan ook zo leuk. Geen gedetailleerde, vooraf bedachte schilderijen, maar impressies die gebaseerd zijn op het moment zelf en op het zintuigelijk waarnemen. Heb je zin om lekker spontaan te doen? Doen dan mee met deze vijfdelige cursus!

Wat ga je doen?

In 5 lessen leer en beoefen je de typerende kenmerken van het impressionistisch schilderen. Hoe bouw je zo’n schilderij op en hoe vertaal je het licht in kleur en toon. Aan de hand van voorbeelden worden oefeningen gemaakt. Uiteindelijk maak jij een prachtig impressionistisch schilderij.  

Over de docent

Docent en beeldend kunstenaar Marcel Reijerman studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Zijn werk bevindt zich in vele privécollecties, bij bedrijven, overheden en musea.

Praktisch

De cursus bestaat uit 5 lessen op de data; 4, 11, 25 oktober, 1 en 8 november. De lessen zijn van 20:00-22:00 uur en vinden plaats in De Cultuurfabriekin Veenendaal. De kosten voor deze cursus zijn €89,00. Bijkomende materiaalkosten bedragen €20,00, deze betaal je aan de docent tijdens de eerste les.

Je hebt voor toegang tot De Cultuurfabriek en cursussen en workshops geen Corona toegangsbewijs nodig!

Schrijf je in via de oranje knop boven of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.