Kunstschatten in Nederland

22 september 2021 | 4 lessen | woensdagochtend | 10.15 - 12.15 uur

Kosten: € 75

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ga op ontdekkingstocht langs acht bekende én minder bekende Nederlandse musea met kunsthistorica Diana Kostman.

In deze korte cursus van vier lessen neemt kunsthistorica Diana Kostman je mee langs de collecties van bekende en minder bekende musea in Nederland. Zo neem je een kijkje bij het kunstmuseum Bonnefanten in Maastricht, bekend om de middeleeuwse beeldhouwkunst maar ook om de spraakmakende tentoonstellingen van het werk van hedendaagse kunstenaars.

Musea
Je krijgt spontaan trek van de collectie van het LAM (Lisse) waar alle kunstwerken in het teken staan van voeding en consumptie en je leert dat de aankoop van het beroemde werk Femme en vert van Picasso in 1954 het Eindhovense Van Abbemuseum niet ten dank werd afgenomen.

Naast voorgenoemde worden ook de collecties van de volgende musea behandeld: Museum MORE (Gorssel/Ruurlo), Singer Laren, Museum Voorlinden (Wassenaar), De Pont Museum (Tilburg) en Museum JAN (Amstelveen).

Over de docent
Diana Kostman is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Ze geeft met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen en lezingen over diverse onderwerpen van de Oudheid tot en met de hedendaagse kunst. In 2006 heeft Diana Artemis Omnibus opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in kunst- en cultuurhistorische cursussen, lezingen en excursies.

Praktisch
Deze cursus bestaat uit 4 lessen op de woensdagochtend, van 10.15 tot 12.15 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt € 75. Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.