UITVERKOCHT: FabLab workshop: Plastic soup game programmeren

9 oktober 2021 | Zaterdagmiddag | 13.00 uur en 15.00 uur | 8 t/m 12 jaar

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Maak je eigen game waarin het thema 'plastic soup' centraal staat. Deze workshop is in samenwerking met Gemeente Veenendaal.

13.00 - 14.30 uur

15.00 - 16.30 uur

Wat ga je doen?

Tijdens de week van de duurzaamheid organiseert het FabLab in samenwerking met Gemeente Veenendaal een leuke (bij het thema passende) workshop voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Per uur belandt er een hoeveelheid plastic in zee waarmee je 11 olympische zwembaden zou kunnen vullen. Tijdens de week van de duurzaamheid krijg je daarom de kans jouw eigen Arcade game te maken om iedereen te vertellen over dit probleem.

Tijdens de workshop wordt er allereerst iets over het fenomeen 'plastic soup' vertelt. Vervolgens gaan de kinderen aan de slag met het programmeren van de game. De bedoeling is dat ze een game programmeren waarbij het zoeken/vangen en het voorkomen/opruimen van plastic centraal staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grijpmachine, waarmee je plastic uit de zee kunt grijpen.

De game kun je daarna met andere delen, zodat ze die kunnen spelen op een mobiel op laptop en zo meer leren over de zee van plastic.

Praktisch

De workshop vindt plaats op zaterdag 9 oktober van 13.00 - 14.30 uur en van 15.00 - 16.30 uur. Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen meedoen.
De workshop is gratis, maar meldt je wel even aan via de oranje knoppen of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek!