Muziek aan het Plein: Viride Kwartet

13 november 2022 | 12.30 - 13.30 uur | Spectrum

Kosten: €5

We vieren samen met De Muzen een muzikaal feest met Muziek aan het Plein: een serie van luchpauzeconcerten van topmusici in De Cultuurfabriek en Spectrum.

Op zondag 13 november treedt het Viride kwartet met een veelzijdig, muzikaal programma op in Spectrum.

Viride Kwartet

Het Viride Kwartet is in april 2017 gevormd door Salomé Bonnema (2001), Iris Kengen (2000), Sedna Heitzman (2000) en Jurre Koopmans (2002). Ze hebben elkaar op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag leren kennen. Momenteel zit Jurre nog op deze school en zijn Sedna, Salome en Iris doorgestroomd naar het eerste jaar van de bachelor aan het conservatorium. Niet alleen spelen ze vaak samen, ook hebben ze een sterke band met elkaar en zijn ze al sinds het begin van hun middelbare schoolperiode goede vrienden. Dit is dan ook goed zichtbaar in hun spel: hun enthousiasme en jeugdigheid geeft het kwartet een persoonlijke en unieke uitstraling.

Het bevalt het Viride Kwartet heel goed om met z'n vieren muziek te maken en concerten te geven. Na een paar jaar samen te hebben gespeeld, merken ze al een grote vooruitgang in hun samenspel en -klank. Dit mede dankzij de inspirerende lessen van leden van het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet, Lucia Swarts, Peter Brunt en Ilona Sie Dhian Ho en dankzij hun deelname aan het Orlando Festival in 2018 en 2019 en aan de Zeister Muziekdagen in 2019, waar ze masterclasses kregen van o.a. Sigiswald Kuijken, Ilya Hoffmann, Larissa Groeneveld, Henk Guittart en leden van het Jerusalem Quartet.

In 2018 heeft het Viride Kwartet de tweede prijs behaald tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. In het seizoen 2018-2019 hebben ze meerdere keren mogen optreden in het programma Podium Witteman en speelden ze in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en in het Muziekgebouw Eindhoven. In 2019 ontvingen ze een strijkkwartet stipendium van het Kersjes Fonds.

Aanmelden

Dit lunchconcert vindt plaats op zondag 13 november van 12:30 tot 13:30 in Spectrum. Een ticket kost €5. Koop een ticket via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.