Tekenen met houtskool

6 april 2022 | woensdagavond | 19.00 - 21.00u | Cultuurfabriek

Kosten: €19,- (+€6,- materiaalkosten)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil jij, net als dat elke beroemde kunstenaar deed, tekenen met houtskool? Maak tijdens deze workshop je eigen houtskooltekening.

Meld je aan

Wat ga je doen?

Tijdens deze workshop leer je tekenen en schetsen met houtskool. Houtskool is een zwart/grijs houten staafje/takje het glijdt makkelijk op papier. Je kan het eenvoudig uitwrijven en doezelen met je vinger of een doezelaar. Met kneedgum kan je het makkelijk verwijderen of bepaalde patronen aanbrengen. Met houtskool kan je prachtige schetsen en tekeningen maken van portretten, landschappen en stillevens. Al van oudsher werden tekeningen gemaakt met houtskool. Elke beroemde kunstenaar werkte hiermee en nu ga jij dit ook doen!

We leren eerst een paar technieken. Daarna ga je snel aan de slag met je eigen onderwerp om te tekenen. Neem je eigen voorbeelden mee op papier of op je mobiel.

Over de docent

Joost van Suchtelen van de Haare is een beeldend kunstenares die al jaren schilder- en tekenlessen geeft in heel Nederland. Ze studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en ArtEZ in Zwolle.

Praktische informatie

De workshop vindt plaats op woensdag 6 april van 19.00 tot 21.00 uur. De kosten bedragen €19,- excl. materiaal kosten van €6,-. Meedoen kan al vanaf 15 jaar. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen!

Inschrijven kan via de oranje knop hierboven of via de servicebalie in De Cultuurfabriek.