Cursus schilderen met olie- en acrylverf

22 september 2022 | 12 lessen | donderdagavond | 20:00 - 22:00 uur

Kosten: €193

Leer meer over verschillende schildertechnieken met olie- en acrylverf in deze 12-delige cursus en werk toe naar je eigen schilderij!

Wat ga je doen?

Bij deze cursus ligt de nadruk op het ontwikkelen van je schildertechniek en je creativiteit. Je hebt daarbij de keuze om te werken met olie- of acrylverf. Er wordt gewerkt met opdrachten waarbij aangesloten wordt op het niveau van de cursist. We kijken naar de eigenschappen van de soorten verf, leren diverse schildertechnieken, maar ook kleuren mengen, dekkend of transparant.

De techniek en vaardigheden worden gebruikt voor het uiteindelijke schilderij. Verschillende thema’s komen hierbij aan de orde, waarbij er volop ruimte is voor eigen ideeën en creativiteit. De docent begeleidt je in het ontwikkelen van vaardigheden en ideeën. Hij put uit ervaring en verwijst naar beeldende kunst.  

Over de docent

Docent en beeldend kunstenaar Marcel Reijerman studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Zijn werk bevindt zich in vele privécollecties, bij bedrijven, overheden en musea. Marcel geeft al vele jaren algemene schilderles in Veenendaal en is daarnaast een fervent stripliefhebber.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 12 lessen op de donderdagavond, van 20:00 - 22:00 uur in De Cultuurfabriek. Het cursusgeld bedraagt €193. Bij deze cursus is één keer een kopje koffie/thee inbegrepen.

Meenemen: eigen schildermaterialen (verf, penselen, schildersdoek etcetera). Tijdens de 1e les wordt de verdere aanschaf van materialen besproken.

Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.