Vervolgcursus Fotografie

14 maart 2022 | 6 lessen | elke 2 weken | maandagavond | 19:00 - 21:30 uur

Kosten: €142,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Neem de volgende stappen als fotograaf en leer nóg meer uit je spiegelreflexcamera te halen.

Wat ga je doen?

Deze vervolgcursus staat in het teken van het verbeteren van jouw foto’s en fotografiekunsten. We breiden de kennis die je in de basiscursus (of als beginnend fotograaf) hebt opgedaan uit, waardoor je leert hoe je je camera nog beter kan gebruiken.

Naast het verbeteren van je techniekkennis, komt de creatieve kant van fotograferen ook sterk naar voren in deze cursus. Je leert meer over het ontwikkelen van je creativiteit en het opdoen en inzetten van inspiratie.

In de lessen passen we de theorie die je leert meteen toe in handige én inspirerende praktijkopdrachten. Daarnaast zijn er ook een aantal keuzeopdrachten, waardoor je kan kiezen op welke vlakken jij je wilt gaan ontwikkelen als fotograaf.

Deze cursus is geschikt voor mensen die bekend zijn met de basisinstellingen van hun camera (zoals sluitertijdvoorkeuze en witbalans) en de basisprincipes van fotografie zoals belichting, diafragma en sluitertijd. Voor deze cursus heb je zelf een (digitale) spiegelreflexcamera, hybride camera of systeemcamera nodig.

Over de docent

Aryan Jansen heeft een ruime ervaring als docent fotografie. Deze heeft hij onder andere opgedaan als mentor bij de Fotoacademie en als docent bij de Fotoschool in Nijmegen. Aryan geeftmet veel plezier les in alles wat fotografie zo boeiend maakt. Zijn gedegen kennis van de fotografische techniek en de werking van het beeldlaten geen vraag onbeantwoord.

Naast allround fotograaf en docent fotografie is Aryan medeoprichter van FotoBolwerk, centrum voor fotografie.

Praktisch

Deze cursus bestaat uit 6 lessen op de maandagavond (om de week), van 19:00 tot 21:30 uur in De Cultuurfabriek. De start is op 14 maart. Het cursusgeld bedraagt €142. Inschrijven kan via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Meenemen: spiegelreflexcamera en een aantal zelfgemaakte foto's (mag digitaal). Voor de les nachtfotografie heb je een statief nodig. Cursisten moeten rekening houden met kosten voor het afdrukken van gemaakte foto's. Tijdens les 3 en 5 wordt er buiten gefotografeerd en duurt de les 3 uur.

Doe mee!

Wij bieden graag een beetje zekerheid in deze onzekere periode. Daarom betaal je bij ons pas voor een activiteit, als deze ook echt doorgaat. Activiteiten die fysiek in De Cultuurfabriek worden gegeven kunnen namelijk verschoven of geannuleerd worden. Mocht de activiteit verschoven worden naar een andere datum, waardoor je niet meer mee wilt of kunt doen, dan kun je je deelname ook gewoon annuleren.

Om de activiteit pas te betalen als deze daadwerkelijk doorgaat, kies je op het inschrijfformulier voor de optie: 'eenmalige automatische incasso', op deze manier betaal je nu nog niet, maar pas op het moment dat we zeker weten dat jouw activiteit echt doorgaat!