Vrije Academie: Symboliek - beeldbetekenis in de kunst

28 januari 2022 | 10 hoorcolleges | vrijdagmiddag | in De Cultuurfabriek

Kosten: € 264,00 incl. studiematerialen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Vrije Academie komt naar Veenendaal! In de Colleges Symboliek leer je meer over beeldbetekenis in de kunst. Buig je over symbolen, thema’s en verborgen verhalen in de kunst van de oudheid tot het postmodernisme.

Beeldbetekenis in de kunst

Je bent niet de enige die soms voor een schilderij staat en denkt: mooi, maar wat stelt het eigenlijk voor? In dergelijke situaties lees je waarschijnlijk het beschrijvende tekstbordje aan de muur waarop slechts wat jaartallen en algemeenheden zijn te lezen. Zou het niet veel bevredigender zijn om met eigen ogen en geheel zelfstandig de betekenis van een schilderij te ontrafelen?

Barokke decoratieprogramma’s, het burgerlijk realisme van Alma Tadema, islamitische iconografie: een greep uit de thema’s die eveneens tot het altijd boeiende terrein van de symboliek ofwel iconografie behoren.

ONLINE - Colleges Symboliek

Blijf je liever thuis? Je kunt nu ook online de Colleges Symboliek volgen! Live vanuit huis door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin of kunsthistorica Sophie Tutelaers. Klik hier voor meer informatie.

Vrije Academie

Deze collegereeks wordt aangeboden door de Vrije Academie, landelijk onderwijsinstituut voor kunst & cultuur. De Vrije Academie maakt culturele kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk.

Met een groot team van professionele sprekers maakt de VA het mogelijk om op een gedegen, plezierige manier met kunst & cultuur kennis te maken. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam wordt gezorgd voor een actueel, breed en origineel onderwijs aanbod in meer dan vijftig plaatsen in Nederland; nu dus ook in Veenendaal!