Workshop: DigiD aanvragen

18 januari 2023 | woensdagmiddag | 15.00 - 16.30 uur

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze workshop is wegens omstandigheden geannuleerd. De workshop vindt opnieuw plaats op 16 maart.

Klik hier voor de workshop op 16 maart

Wat ga je doen?

Bij steeds meer websites moet je inloggen met je DigiD om overheidszaken te kunnen regelen. Bijvoorbeeld bij de GGD, voor het maken van een vaccinatie-afspraak, bij de Belastingdienst voor het aanvragen van toeslagen, of bij je zorgverzekeraar.

Een DigiD is een soort elektronische handtekening die bewijst dat je daadwerkelijk de persoon bent die je beweert te zijn. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord.

In deze workshop laten we eerst zien hoe een DigiD (opnieuw) aanvragen werkt. Daarna ga je voor jezelf een DigiD aanvragen.

Meenemen:
Je kunt je eigen opgeladen laptop of tablet meenemen, of je kunt een computer van de Bibliotheek gebruiken. Neem in ieder geval je Burgerservicenummer mee. Dit staat op je paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Als je een mobiele telefoon hebt, neem die dan ook mee.

Praktisch

De workshop DigiD aanvragen is op woensdag 18 januari van 15.00 – 16.30 uur. Iedereen mag meedoen aan deze workshop, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Meedoen is gratis. Aanmelden kan op verschillende manieren:

- via de klantenservice in de Bibliotheek;

- door te mailen naar pb@bibliotheekveenendaal.nl. Vermeld in de mail je naam en telefoonnummer;

- telefonisch door te bellen naar 0318-582648 (Petra Boelhouwer) of 0318-582669 (Bibliotheek algemeen)