Marie Lotte Hagen over 'Shit waar je als vrouw mee moet dealen - het handboek'

20 mei 2023 | zaterdagmiddag 14:15 - circa 15:15 uur | zaal 1

Kosten: €5

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijfster Marie Lotte Hagen geeft je alle tips en tricks hoe je omgaat met ongepaste opmerkingen en vertelt over 'shit waar je als (queer) vrouw mee moet dealen'.

Koop een ticket

Deze activiteit is onderdeel van Pride Saturday.

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je bent op een familiefeestje / in de kroeg / zomaar op straat en iemand stelt dé vraag waar jij totaal niet op zit te wachten. Of maakt die opmerking die je echt al honderd keer hebt gehoord. Als je dat helemaal zat bent, dan ben je bij deze activiteit aan het juiste adres!

Marie Lotte Hagen schreef samen met Nydia van Voorthuizen een handboek over ongepaste opmerkingen en vragen die (queer)vrouwen regelmatig naar hun hoofd geslingerd krijgen. Van die opmerkingen waarvan je achteraf denkt: had ik maar iets scherps teruggezegd. Na het bijwonen van Marie Lotte’s bezoek aan Bibliotheek Veenendaal sta je nooit meer met een mond vol tanden, want ze legt niet alleen uit wat er precies allemaal mis mee is, ze geeft ook rake comebacks.

We vieren op deze dag Pride Saturday in de Bibliotheek! Marie Lotte zal dus ook ingaan om waarom het helemaal geweldig is om queer te zijn, je identiteit te ontdekken en over een deel van de “shit waar je mee moet dealen”.

Over Marie Lotte Hagen

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen zijn een Nederlands schrijversduo. Ze verwierven in 2018 bekendheid met hun pamflet 'Damn, honey' en de gelijknamige podcast die snel daarna volgde. Inmiddels is hun feministische platform uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland en heeft het duo vijf boeken op hun naam staan én een bijdrage aan de Nederlandse editie van Feministen dragen geen roze. Marie Lotte is daarnaast freelance redacteur en vertaler. Voor DAMN, HONEY schreef Marie Lotte het tienerboek ‘Lekker belangrijk’. Ze vertaalde verschillende young adult-boeken en werkte als kinderboekenredacteur.

Praktisch

Deze lezing vindt plaats op zaterdagmiddag 20 mei van 14:15 tot 15:15 uur. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en boeken te laten signeren. Een kaartje kost €5 en is te koop via de oranje knop bovenaan of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.