Taal & LiteratuurBlijf op de hoogte


Verbreed je horizon; leer een nieuwe taal!

Handig voor bij je cursus


Boeken en schrijvers

Raoul de Jong over zijn Boekenweekessay: Boto Banja

In de Boekenweek, op zaterdagmiddag 18 maart, ontvangen wij de auteur van het Boekenweekessay: Raoul de Jong. We gaan met hem in gesprek over zijn essay en hoe het thema 'Ik ben alles' daarin naar voren komt. Daarnaast duiken we ook in de rest van zijn indrukwekkende oeuvre.

Lees meer

Ontdek Engelse auteurs


Leuk voor kinderen

Kinderen ♥ (voor)lezen

Voorlezen is niet alleen super leuk, het is ook goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen, hebben een grotere woordenschat (bron: Leesmonitor).

Omdat wij voorlezen zo leuk en belangrijk vinden, doen wij dit elke woensdagmiddag vanaf 15.00 uur in de Bieb, gratis! En 1 keer per maand veranderen we het Voorleesuurtje in een heus Voorleesfeest! Bekijk de agenda van 0-6 jaar voor meer info.

Voorleesfeest: De lievelingstrui

Hoera, een voorleesfeest! We lezen voor uit het boek 'De lievelingstrui' door Tjibbe Veldkamp. We gaan het hebben over groter groeien en dingen leren.

Meer info

Online cursussen: gratis voor Bibliotheekleden

Als lid van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot een groot aanbod online cursussen en trainingen. Leer bijvoorbeeld meer over het schrijven van sterke sollicitatiebrieven, Engels voor op de werkvloer of het schrijven van e-mails.

Meer info

De TijdschriftenBieb

Ben je lid van de Bibliotheek? Lees dan gratis online allerlei tijdschriften, zoals Flair, Psychologie Magazine, Happinez en Vrij Nederland.

Lees meer

Nederlandse literaire parels