Taal & Literatuur


Ga op wereldreis vol verhalen


Blijf op de hoogte


Verbreed je horizon; leer een nieuwe taal!

Handig voor bij je cursus


Boeken en schrijvers

Schrijfworkshop voor jongeren

Droom jij er ook van om schrijver te worden? Of ben je gewoon benieuwd of schrijven iets voor je is? Doe mee aan deze gratis workshop, speciaal voor jongeren van 11 t/m 15 jaar.

Rima Orie over In het vervloekte hart

Schrijfster Rima Orie vertelt meer over haar nieuwe boek 'In het vervloekte hart' tijdens Plaza Cultura (in de Boekenweek van Jongeren).

Ontdek Engelse auteurs


Leuk voor kinderen

Kinderen ♥ (voor)lezen

Voorlezen is niet alleen super leuk, het is ook goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen, hebben een grotere woordenschat (bron: Leesmonitor).

Omdat wij voorlezen zo leuk en belangrijk vinden, doen wij dit elke woensdagmiddag vanaf 15.00 uur in de Bieb, gratis! En 1 keer per maand veranderen we het Voorleesuurtje in een heus Voorleesfeest! Bekijk de agenda van 0-6 jaar voor meer info.

Voor de allerkleinsten!

Tijdens de BoekStartdag in de Bibliotheek krijgen de allerjongste bezoekers een extra hartelijk welkom.

Geniet op deze dag van voorleesmomentjes tot een workshop muziek op schoot. Ook is er de hele dag een informatiekraampje, mini-boekverkoop en speelhoek op de jeugdafdeling!is er een informatiekraampje, mini-boekverkoop en speelhoek op de jeugdafdeling!

Online cursussen: gratis voor Bibliotheekleden

Als lid van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot een groot aanbod online cursussen en trainingen. Leer bijvoorbeeld meer over het schrijven van sterke sollicitatiebrieven, Engels voor op de werkvloer of het schrijven van e-mails.

De TijdschriftenBieb

Ben je lid van de Bibliotheek? Lees dan gratis online allerlei tijdschriften, zoals Flair, Psychologie Magazine, Happinez en Vrij Nederland.

Nederlandse literaire parels