Taal & LiteratuurBlijf op de hoogteBoeken en schrijvers

Boekverkoop in de zomervakantie

Haal onze uitgelezen boeken voor een zacht prijsje in huis en vul zo jouw thuiscollectie aan!

Meer informatie

Pennenhelden: Schrijfclub voor kinderen

Bij Pennenhelden schrijf je je eigen verhalen. Ontdek welke mooie verhalen je kunt bedenken, hoe rijk je fantasie is én hoe je dat op een leuke manier op papier krijgt.

De schrijfclub is voor kinderen van 8 t/m 13 jaar en wordt maandelijks georganiseerd. Dus als je het leuk vindt, kun je je elke maand weer inschrijven! 

Meer informatie

Schrijfworkshop: Zomervakantiepret

Of je nou wel of niet op vakantie gaat, je wordt van harte uitgenodigd om mee te doen met deze vrolijke workshop vol vakantiepret op zondagmiddag 21 juli. We gaan schrijvend genieten van de zomer. Kennis van of ervaring met schijven is niet vereist. Het is een laagdrempelige workshop voor jong en oud. Houd je van schrijven, schrijf je dan in!

Koop een ticket


Leuk voor kinderen

Kinderen ♥ (voor)lezen

Voorlezen is niet alleen super leuk, het is ook goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen, hebben een grotere woordenschat (bron: Leesmonitor).

Omdat wij voorlezen zo leuk en belangrijk vinden, doen wij dit elke woensdagmiddag vanaf 15.00 uur in de Bieb, gratis! En 1 keer per maand veranderen we het Voorleesuurtje in een heus Voorleesfeest! Bekijk de agenda van 0-6 jaar voor meer info.

Voor de allerkleinsten

Jonge kinderen houden van voorlezen. Het is ook nog eens erg leerzaam, het prikkelt de fantasie, stimuleert de taal- en spraakontwikkeling én het vergroot hun woordenschat. Daarom organiseert BoekStart ook leuke activiteiten voor de allerkleinsten!

Bekijk de agenda voor de allerkleinsten

Online cursussen: gratis voor Bibliotheekleden

Als lid van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot een groot aanbod online cursussen en trainingen. Leer bijvoorbeeld meer over het schrijven van sterke sollicitatiebrieven, Engels voor op de werkvloer of het schrijven van e-mails.

Meer info

Nederlandse literaire parels