Taal & LiteratuurBlijf op de hoogte


Verbreed je horizon; leer een nieuwe taal!

Nederlands voor iedereen

Handig voor bij je cursus


Boeken en schrijvers

Thriller schrijfworkshop door schrijver Rudy Dek

Hoe schrijf je nou een goed thrillerverhaal? Een mysterie zo spannend dat je maar niet kan stoppen met lezen. Tijdens de thriller schrijfworkshop door Rudy Dek leer je wat de basiselementen zijn van een goede thriller en wat de fijne kneepjes van het vak zijn.

Thriller schrijfworkshop

Schrijfworkshop voor jongeren

Droom jij er ook van om schrijver te worden? Of ben je gewoon benieuwd of schrijven iets voor je is? Doe mee aan deze gratis workshop speciaal voor jongeren van 11 t/m 15 jaar.

Schrijfworkshop

Schrijfcursus: Hoe schrijf je een boek?

Het schrijven van een boek is de droom van heel veel mensen. Met deze cursus blijft het niet bij dromen, maar kun je deze ook verwezenlijken. Leer in 6 lessen onmisbare schrifjtechnieken. Wie weet prijkt jouw naam in de toekomst op een boek in de Bibliotheek.

Schrijfcursus: Hoe schrijf je een boek?

Twan Huys – over de Amerikaanse verkiezingen en andere actualiteiten!

Journalist, Buitenhof en College Tour presentator Twan Huys vertelt op zaterdagavond 28 okober over de Amerikaanse verkiezingen, zijn wandelpassie, het Droompad en ongetwijfeld ook over de brandende actualiteit.

Meer informatie

Judith Koelemeijer over Etty Hillesum

Schrijfster Judith Koelemeijer vertelt op donderdagavond 9 november meer over haar nieuwe boek 'Etty Hillesum: Het verhaal van haar leven'.

Meer informatie

Ontdek Engelse auteurs


Leuk voor kinderen

Kinderen ♥ (voor)lezen

Voorlezen is niet alleen super leuk, het is ook goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen, hebben een grotere woordenschat (bron: Leesmonitor).

Omdat wij voorlezen zo leuk en belangrijk vinden, doen wij dit elke woensdagmiddag vanaf 15.00 uur in de Bieb, gratis! En 1 keer per maand veranderen we het Voorleesuurtje in een heus Voorleesfeest! Bekijk de agenda van 0-6 jaar voor meer info.

Kinderboekenweek

Deze Kinderboekenweek vieren we thuis in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is Bij mij thuis. Boeken wakkeren het gesprek aan over het thema en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Programma van de Kinderboekenweek

Online cursussen: gratis voor Bibliotheekleden

Als lid van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot een groot aanbod online cursussen en trainingen. Leer bijvoorbeeld meer over het schrijven van sterke sollicitatiebrieven, Engels voor op de werkvloer of het schrijven van e-mails.

Meer info

De TijdschriftenBieb

Ben je lid van de Bibliotheek? Lees dan gratis online allerlei tijdschriften, zoals Flair, Psychologie Magazine, Happinez en Vrij Nederland.

Lees meer

Nederlandse literaire parels